Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

26.04.2016 | Forskning

LEG SOM FORSKNINGSFELT

Kreativitet, engagement og livslang læring er tre nøgleord for PLAYTrack, et nyt forskningsprojekt ved Interacting Minds Centret på Aarhus Universitet. Projektet er finansieret af LEGO Fonden, der har lagt 12 millioner i samarbejdet. De næste fem år vil Interacting Minds Centret arbejde tæt sammen med LEGO Fonden i udviklingen af helt nye metoder…

21.04.2016 | Navne

Niels Lehmann udnævnt til prodekan for uddannelse på Arts

Niels Lehmann, der har været konstitueret prodekan, er efter en ansættelsesproces blevet udnævnt til prodekan for uddannelse på Faculty of Arts.

23.03.2016 | Arts

Medier og kommunikation fortsætter stigning i toppen af QS-ranglisten

Fagområderne inden for medier og kommunikation på Aarhus Universitet har igen i år taget et skridt op ad den internationale rangliste ”QS World University Rankings by Subject”

Udgravning ved Alken Enge 2014. Fotograf: Anders Trærup, AU Foto

22.03.2016 | Arts

Arkæologi i top på den internationale QS-rangliste

Aarhus Universitet modtager international anerkendelse på listen QS World University Rankings by Subject 2016. Institut for Kultur og Samfund er repræsenteret med Arkæologi som nr. 40 og med både Historie og Antropologi i top 100.

16.03.2016 | Forskning

Gamle miner skaber alvorlige problemer for de lokale indbyggere

Vandforurening fra lukkede miner er et af de mest presserende problemer i mineområder. Vladimir Pacheco Cueva, ph.d. og adjunkt ved Institut for Kultur og Samfund, er medforfatter på en rapport, der opfordrer den lokale regering til at forbedre forholdene for de mennesker, der bor tæt på en lukket guldmine i El Salvador.

09.03.2016 | Priser, Forskning

Værk om dansk skolehistorie indstillet til årets forskningsresultat

Det roste fembindsværk 'Dansk skolehistorie: Hverdag, vilkår og visioner gennem 500 år’ redigeret af professor MSO Ning de Coninck-Smith fra DPU, Aarhus Universitet og lektor Charlotte Appel fra Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet er indstillet til endnu en pris.

03.03.2016 | Arts

Aarhus Universitet inviterer til samarbejde om uddannelsesforskning

Aarhus Universitet åbner Nationalt Center for Skoleforskning sammen med VIA UC. Dermed stiller de to institutioner sig i spidsen for en styrket national forsknings- og udviklingsindsats til gavn for dagtilbud og skole.

02.03.2016 | Arts

DFF bevilger seks postdocs til Arts

Arts har fået seks postdoc-bevillinger fra Det Frie Forskningsråd (DFF)

24.02.2016 | Priser, Arts

Dansk skolehistorie hædres

Dansk skolehistorie er over en bred kam blevet rost for at være et både indholdsmæssigt og metodisk pionerværk. Nu hædres det samlede værk med H.O. Lange-Prisen. Dansk skolehistorie er samtidig nomineret til årets historiske bog af Dansk Historisk Fællesråd.

23.02.2016 | Forskning

Arts og VIA samarbejder om nyt Academy for kultur

AU med Arts i spidsen har sammen med VIA University College etableret 2017 Academy Summer Schools. Målet er at afprøve nye undervisningsformer inden for kulturproduktion, der går tæt på virkelighedens arbejdsmarked. Aarhus 2017 er omdrejningspunkt.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 26.04.2016