Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

01.07.2015 | Forskning

Hver sjette præst er nu funktionspræst

Ny undersøgelse viser, at antallet af funktionspræster næsten er tredoblet de seneste 20 år, og at hver sjette præst i dag er funktionspræst. Den markante stigning peger på, at Folkekirken er under forandring.

19.06.2015 | Arts

Nye institutnavne på Arts

Efter en række lokale processer ligger de nye institutnavne på Arts nu fast. To institutter skifter dansk navn og alle tre institutter skifter engelsk navn.

11.06.2015 | Arts

Tiltrædelsesreception for dekan Johnny Laursen, Arts

I anledning af Johnny Laursens tiltrædelse som dekan på Arts inviteres samarbejdspartnere, medarbejdere og studerende til reception onsdag d. 24. juni

11.06.2015 | Talentudvikling

International evaluering roser ph.d.-uddannelsen ved Arts

Samlingen af de tre tidligere ph.d. skoler i Graduate School, Arts er blevet en succes. Det understreges af en ny evaluering fra et internationalt ekspertpanel, som dog også har forslag til forbedringer.

02.06.2015 | Videnudveksling

65-året for dansk-kinesiske diplomatiske relationer

Den 8. juni fejrer Aarhus Universitet i samarbejde med bl.a. Region Midt, Aarhus Kommune og Uddannelsesministeriet 65-året for diplomatiske relationer mellem Danmark og Kina.

01.06.2015 | Bevillinger

30 mio. skal gøre oldkirkelig teolog samfundsrelevant

En EU-bevilling på kr. 30 mio. skal med udgangspunkt i den oldkirkelige teolog Origenes gøre 14 ph.d.-studerende klogere på den frie vilje og human værdighed. Det er forskning, som blandt andet er relevant for en offentlig sektor, der er i gang med et paradigmeskifte.

29.05.2015 | Nyt fra ledelsen

Johnny Laursen ansat som dekan på Arts

Dekanen ser frem til at fortsætte fakultetets faglige udvikling sammen med medarbejdere og studerende.

18.05.2015 | Forskning

GRAND PRIX-EKSPERT: "JEG ER NOTORISK DÅRLIG TIL AT FORUDSIGE VINDERE"

Nedtællingen til den internationale finale i dette års Eurovision er i gang. Den 23. maj 2015 går det løs i Wien, og en af dem, der vil holde et vågent øje under finalen, er antropolog og europaforsker, Lisanne Wilken, fra Aarhus Universitet.

13.05.2015 | Forskning

AARHUS UNIVERSITET FEJRER INTERNETTET

Internet Week Denmark er en faglig festival, der fejrer internettet og den digitale økonomi. Ideen bag Internet Week Denmark stammer fra Smart Aarhus, der er et partnerskab mellem Aarhus Kommune og en række institutioner og virksomheder – herunder blandt andet Aarhus Universitet. Og igen i år støtter Aarhus Universitet op om arrangementet ved at…

27.04.2015 | Forskning

Markant stigning i antallet af buddhistiske grupper i Danmark

Buddhismen er en minoritetsreligion i Danmark, men antallet af grupper, der får det officielle blåstempel som godkendt trossamfund, er markant stigende. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 01.07.2015