Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

30.08.2016 | Forskning

Børn kan skabe deres eget lydmiljø i venteværelset

Hvordan kan man gøre det mindre skræmmende for børn at besøge familie på hospitalet? Det har Marie Koldkjær Højlund undersøgt med sin ph.d. om lyddesign.

22.08.2016 | Navne , Arkæologi

Ny direktør til Moesgaard Museum

Afdelingsleder og professor MSO, Mads Kähler Holst, bliver ny direktør på Moesgaard Museum

Præsentation af Nationalt Center for Skoleforskning ved centerleder Lars Qvortrup
Institutleder Claus Holm, DPU, og forskningschef, VIA UC, Andreas Rasch-Christensen byder velkommen til åbningsseminaret
Reception i foyeren på AIAS (Aarhus Institute of Advanced Studies)

19.08.2016 | Ceremoni / åbning

Kræfterne samles for at styrke dansk forskning i dagtilbud og skole

Med Nationalt Center for Skoleforskning skal der bygges bro mellem DPU, Aarhus Universitet og VIA UC. Samtidig skal samarbejdet styrkes med de lærere, pædagoger og ledere, der arbejder med børns læring i praksis. Det er nogle af de ambitioner for centeret, der blev præsenteret ved åbningsseminaret den 18. august 2016.

12.08.2016 | Forskning

Forsker i interaktionsdesign optaget i Det Unge Akademi

Det Unge Akademi har netop optaget ti nye medlemmer, som alle er fremragende, unge forskere inden for hver deres fagområde. Lektor Peter Dalsgaard er et af de nye medlemmer.

03.08.2016 | Forskning

11 lande i Europa i samarbejde om bedre kvalitet i dagtilbud

I Danmark går så godt som alle børn i vuggestue, børnehave eller dagpleje, og vi har både fokus på læring og børns trivsel og alsidige udvikling. Hvordan kan det danske helhedssyn på børnene inspirere andre europæiske lande? Og hvad kan vi omvendt lære af dem? Forskere fra Aarhus Universitet med DPU i spidsen deltager sammen med 11 europæiske…

01.07.2016 | Navne

Per Stounbjerg er ansat som institutleder på Arts, Aarhus Universitet

Pr. 1. juli 2016 er lektor, dr. phil. Per Stounbjerg ansat som institutleder ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet.

27.06.2016 | Bevillinger, Forskning, CC

Stor bevilling til forskningsprojekt om arv i litteraturen

Jakob Ladegaard, lektor i litteraturhistorie, modtager 5,9 mio fra Det Frie Forskningsråd til forskning i temaet arv i vestlig litteratur og kultur fra 1600 til i dag.

21.06.2016 | Arts

Der er altid elementer af forskning i mine kunstværker

Winnie Soon, ph.d.-studerende ved Informationsvidenskab, Aarhus Universitet, har bidraget til en udstilling om Hong Kongs mediekunst med sit værk ”Jsut code”, der består af Twitter-beskeder, der skal afkodes med en smartphone.

Lars Qvortrup

09.06.2016 | Forskning

Professor Lars Qvortrup bliver leder af Nationalt Center for Skoleforskning

DPU, Aarhus Universitet slår 1. august 2016 døren op for Nationalt Center for Skoleforskning. Professor Lars Qvortrup tiltræder samtidig stillingen som leder af centeret, der skal stå for at samle dansk uddannelsesforskning om store forskningsprojekter, der styrker kvaliteten af indsatsen i dagtilbud og skole.

06.06.2016 | Navne

Karen-Margrethe Simonsen (Associate Professor, Comparative Literature) has been elected President of CHLEL

The Coordinating Committee for the Comparative History of Literatures in European Languages Series (CHLEL) was launched by the ICLA in 1967.