18.08.2017 | Navne

Arts genansætter leder af Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier

Arne Kjær fortsætter som leder af Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier (CUDiM) på Arts.

16.08.2017 | Forskning

Er mennesket et grundlæggende musikalsk væsen?

Niels Chr. Hansen er uddannet på musikvidenskab samt på Det Jyske Musikkonservatorium og har skrevet ph.d. om det musikalske ekspertisebegreb. Det er der kommet en TEDx-talk ud af, som netop er offentliggjort. Konklusionen begge steder er, at vi alle besidder en medfødt musikalitet.

16.08.2017 | Antropologi

Harmandeep Gill - new PhD at the department of Anthropology

Harmandeep Gill joins CAS in September with the project: 'Ageing in Exile. Experience of Good Old Age among Elderly Tibetans in India and Nepal'

16.08.2017 | Antropologi

Sara Lei Sparre – new postdoc at the Department of Anthropology

Sara joins CAS as a postdoctoral researcher at the interdisciplinary project ‘Aging Immigrants and Self-appointed Helpers Arrangement’ from September 2017.

Foto: Folkeuniversitetet (Montgomery/OddFischlein)

15.08.2017 | Forskning

Jens Peter Schjødt udnævnt til professor

Jens Peter Schjødt er udnævnt til professor i religionsvidenskab.

14.08.2017 | Folkeskole

Pædagogers faglighed kan udvikle skolen

Med skolereformen kom pædagogerne for alvor ind i skolen. Men hvis børns trivsel og udvikling skal styrkes, så er det afgørende i endnu højere grad at få inddraget pædagogernes faglighed og skabt et tæt samarbejde med lærerne i skolen. Professor emeritus Stig Broström, DPU, Aarhus Universitet er aktuel med en ny bog om didaktik for skolepædagoger.

14.08.2017 | Filosofi og Idéhistorie

Jakob Bek-Thomsen ansættes som lektor ved afdeling for Filosofi og Idéhistorie

Jakob Bek-Thomsen ansættes i stillingen som lektor i Idéhistorie pr. 15. juli 2017.

Higher education entry exam preparation teaching buildings in Kota, Rajasthan.

11.08.2017 | CHEF

Seeking partners in South Asia

CHEF-member Jakob Ørberg spent his summer researching India’s massive industry for supplementary teaching that prepares students for entry in higher education and government employment. In the process, he had meetings with the leadership of the National University of Educational Planning and Administration and Jindal University.

Martin Forsey

09.08.2017 | CHEF

Martin Forsey from The University of Western Australia gave a CHEF talk

Associate Professor Martin Forsey from The University of Western Australia, gave a CHEF talk 12 June 2017 at Aarhus University with the title "Digital Backgrounds, Active Foregrounds: Teaching Large Classes in Late Modernity".

09.08.2017 | Globale Studier

Welcome to Alexander Romantovskiy

Alexander Romantovskiy is a visiting Research Fellow from Moldova who will be affilated to Russian Studies from August 15, 2017 until May 15, 2018. Romantovskiy Alexander – Master of Philology, speciality “Russian as a Foreign Language”, lecturer at the Department of Russian as a Foreign Language, Moscow State Linguistic University. Academic…