Nyheder

Projektlederne på Aarhus Universitet Sarah van Mastrigt og Christian B. N. Gade.

25.05.2018 | Antropologi

Forskning i offerets møde med gerningsmanden

Forskere fra Psykologisk Institut og Afdeling for Antropologi er med i et nyt forskningsprojekt, der skal sammenligne effekten af to forskellige måder at holde konfliktråd mellem en forbrydelses offer og gerningsmand. Projektet er det først af sin art i verden.

Ud over sin nye bestyrelsespost i Jyllands-Postens Fond, så er Anja Bechmann til daglig forskningsleder af DATALAB – Center for Digital Social Research, lektor på Medievidenskab og Jens Christian Skou Fellow på Aarhus Institute of Advanced Studies på Aarhus Universitet.

24.05.2018 | Arts

Humanistisk it-ekspert bliver nyt medlem af bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond

Lektor i Medievidenskab Anja Bechmann er valgt ind i bestyrelsen i Jyllands-Postens Fond. Hun giver her sit bud på, hvorfor der er brug for hendes profil i Danmarks største mediehus, og hvorfor bestyrelsesarbejdet er vigtigt.

23.05.2018 | Arkæologi

Direct evidence of a large Northern European Roman period martial event and post-battle corpse manipulation

Article in the prestigious journal PNAS by Mads Kähler Holst, Peter Jensen and Mette Løvschal among others.

Kranie under udgravning. (Ejvind Hertz, Skanderborg Museum)

22.05.2018 | Forskning

Forskerhold fremlægger viden om spektakulær udgravning

Alken Enge blev for alvor kendt, da nye arkæologiske udgravninger og geologiske undersøgelser begyndte i 2012. Her dukkede der mere end 2000 menneskeknogler op på bunden af det, der omkring Kristi fødsel havde været en sø. Nu er analyserne af udgravningerne afsluttet, og forskerholdet bag undersøgelserne kan præsentere resultaterne.