Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

Nyheder fra Arts

16.04.2014 | Ceremoni / åbning

Udstilling: ETRUSKERNE – REJSEN TIL DØDSRIGET

Antikmuseet har genåbnet nederste etage med en ny udstilling på Aarhus Universitet Åbningstiderne er søndag - torsdag 12.00 - 16.00. Der er gratis adgang.

07.04.2014 | Religion og teologi

KRISTENDOMMEN I DANMARK BLIVER ”GLOKAL”

Kristendommen forandrer sit udtryk under indflydelse af globaliseringen. Det er én af konklusionerne i den nye e-årbog, som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

04.04.2014 | Pædagogik, læring og filosofi

Specialskoler skal samarbejde med de almene skoler

Specialskolerne lever for isoleret, og det går ud over kvaliteten, fastslår en ny undersøgelse om kvalitet i specialskolerne. For at sikre kvalitet i undervisningen og trivsel blandt eleverne skal specialskolerne blive bedre til at sparre og samarbejde både med andre specialskoler og med almindelige

02.04.2014 | Ceremoni / åbning

Nyt europæisk initiativ i Danmark skal styrke fremmedsprogsundervisningen

Fredag den 9. maj åbner det danske kontaktpunkt for European Center for Modern Language(ECML). Aarhus Universitet er vært og afholder det første arrangement for det danske netværk, der har et fælles mål om at styrke fremmedsprogundervisningen i europæiske sprog.

21.03.2014 | Forskning

Byer skal skabes af borgerne

Sådan lyder en af de mange anbefalinger, Tænketanken 2025 BYEN netop har afleveret i en rapport til By, bolig og landdistriktsminister Carsten Hansen. Aarhus Universitet har bidraget til tænketankens arbejde.

20.03.2014 | Forskning

Kønsforskning til debat på Aarhus Universitet

Den 29. marts afholder Aarhus Universitet årskonference for dansk kønsforskning. Årskonferencen arrangeres i et samarbejde mellem Kvindemuseet, Foreningen for Kønsforskning i Danmark og Institut for Kultur og Samfund Aarhus Universitet.

19.03.2014 | Pædagogik, læring og filosofi

Forskere bringer læring, etik og kultur til robotforskningen

Hvordan interagerer mennesker med robotter, hvilke betydninger får det for vores menneskelige relationer, og hvilke læreprocesser sætter det i gang? Disse spørgsmål er i fokus, når en gruppe forskere fra hele verden mødes til et tredages-seminar 25., 26. og 27. marts.

11.03.2014 | Forskning

Uddeling af portugisiske forskningsmidler

Professor emeritus Svend Erik Larsen, Litteraturhistorie, er af den portugisiske forskningsstyrelse, Fundação para a Ciência e a Tecnologia, og European Research Foundation, ESF, blevet udpeget til det panel, der uddeler de grundlæggende midler til de nationale portugisiske forskningscentre 2014-202

10.03.2014 | Arts

Intensivt læringsforløb løfter fagligt svage drenge

Et tre uger intensivt læringsforløb løfter fagligt udfordrede drenge med flere læringsår. Det viser en ny rapport fra Aarhus Universitet, der har evalueret effekten af LøkkeFondens DrengeAkademi

10.03.2014 | Arts

Skoler gør plads til flere sportstalenter

Skoler skal hjælpe med at udvikle flere idrætstalenter fra 7. klasse. Det er idéen bag eliteidrætsklasserne, men fungerer det for eleverne? Ja, lyder konklusionen i ny forskningsrapport, der viser, at eleverne klarer sig godt fagligt og sportsligt. Særligt drengene har høje sportslige ambitioner.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 16.04.2014

Aarhus Universitet