Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

21.01.2015 | Uddannelse

Ny international bacheloruddannelse i Kognitionsvidenskab på Aarhus Universitet

Fra den 1. september 2015 er det muligt at tage en bacheloruddannelse i Kognitionsvidenskab på Aarhus Universitet. Det er en tværfaglig uddannelse, hvor de studerende får et unikt indblik i, hvordan den menneskelige bevidsthed og hjerne fungerer.

21.01.2015 | Arts

Martin Brynskov koordinator for nyt stort EU-projekt

OrganiCity er navnet på et nyt EU-projekt, der med 54 millioner kr. i ryggen skal sætte mennesket i centrum i udviklingen af fremtidens byer. I spidsen for projektet står lektor Martin Brynskov fra Informationsvidenskab.

08.01.2015 | Forskning

rethinkIMPACTS klar med første forskningsrapport om Aarhus 2017

Det er først i 2017, at Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad, men rethinkIMPACTS 2017 er allerede nu i gang med forskning i projektet.

12.12.2014 | Priser

Dorthe Jørgensen får hædrende omtale for ”Den Skønne Tænkning”

I dag kårer Videnskab.dk årets danske forskningsresultat, og Dorthe Jørgensen modtager i den forbindelse hædrende omtale for sin teologiske doktorafhandling.

10.12.2014 | Arts, Videnudveksling

Selv små tiltag giver de mindste børn en bedre hverdag

En blidere vuggestuestart, øget nærvær i hverdagen og fleksibel brug af læreplaner var nogle af de emner, der var på dagsordenen ved en konference på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) den 3. december 2014. Her formidlede forskere, vuggestuepædagoger og dagplejere, hvad de har fået ud af at deltage i projektet Barnet i Centrum.

03.12.2014 | Forskning

EU-domstolen til debat

Den 11. december er der debat om EU-domstolens magt. Hør historikeren Morten Rasmussen (KU), politologen Derek Beach (AU) tidligere EU-dommer Claus Gulmann og Europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt debattere EU-domstolens rolle og betydning for national og europæisk ret og politik.

01.12.2014 | Forskning

Tour de force i skolehistorie

Fredag d. 21. november blev fembindsværket Dansk Skolehistorie i 500 år præsenteret på en konference på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i Emdrup. Forskerne bag projektet fremlagde fem års intensivt arbejde efterfulgt af oplæg og debat ved en række af skolens historiske vidner.

25.11.2014 | Videnudveksling

Ny samarbejdsaftale med universitet på Sumatra

Aarhus Universitet har underskrevet en samarbejdsaftale med Syiah Kuala Universitetet i Aceh-provinsen i det nordligste Sumatra i Indonesien (UNSYIAH). Dermed hjælper Aarhus Universitet med genopbygningen i Aceh efter 2004-tsunamien

24.11.2014 | Forskning

Karina Lykke Grand belønnes for sin formidling af dansk guldalderkunst

På torsdag tildeles adjunkt Karina Lykke Grand i kunsthistorie, et legat af Ole Haslunds Kunstnerfond for sin nytænkende formidling af dansk guldalderkunst.

21.11.2014 | Priser

Professor Rubina Raja modtager Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje

Rubina Raja, professor mso. ved Institut for Kultur og Samfund, modtager Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje og prislegat for sin fremragende forskning inden for klassisk arkæologi.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 21.01.2015

Aarhus Universitet