Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

25.11.2014 | Videnudveksling

Aarhus Universitet hjælper med genopbygningen i Aceh efter 2004-tsunamien

Fredag d 21. november besøgte en delegation fra Syiah Kuala Universitetet i Aceh, provinsen i det nordligste Sumatra i Indonesien (UNSYIAH) Aarhus Universitet.

24.11.2014 | Forskning

Karina Lykke Grand belønnes for sin formidling af dansk guldalderkunst

På torsdag tildeles adjunkt Karina Lykke Grand i kunsthistorie, et legat af Ole Haslunds Kunstnerfond for sin nytænkende formidling af dansk guldalderkunst.

21.11.2014 | Priser

Professor Rubina Raja modtager Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje

Rubina Raja, professor mso. ved Institut for Kultur og Samfund, modtager Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje og prislegat for sin fremragende forskning inden for klassisk arkæologi.

18.11.2014 | Forskning

Er det Harald Blåtands borg?

I september 2014 offentliggjorde arkæologer fra Danmarks Borgcenter og Aarhus Universitet fundet af en borg fra vikingetiden på Vallø Stifts marker vest for Køge. Det var det første fund af sin art i Danmark i mere end 60 år. Siden har arkæologerne ventet med spænding på resultaterne af de naturvidenskabelige dateringer af borgen. Nu er de første…

14.11.2014 | Forskning

Se forbi de blinkende lamper

Aarhus sætter rammen for, hvordan fremtidens byer kan udformes, når den internationale mediearkitektur holder topmøde i fire dage – og åbner dørene for publikum, der kan opleve bud på, hvordan forskning og arkitektur gør en forskel for samfundet på en række udstillinger.

13.11.2014 | Arts

Skærme og lys er fremtidens mursten

Arkitekter, designere og kunstnere mødes med forskere og virksomheder, når den vigtigste event på mediearkitektur-området løber af stablen i Danmark her i november.

30.10.2014 | Navne , Arts

Internationalt anerkendt evolutionsforsker bliver gæsteprofessor på Aarhus Universitet

Center for Biokulturel Historie får fra januar tilknyttet Joseph Carroll som Visiting professor.

29.10.2014 | Arts

Aarhus Havns historie og kulturarv til debat

Den 13.-14. november afholdes et internationalt seminar på Moesgaard Museum, hvor man kan blive klogere på de udfordringer, der knytter sig til forvaltningen og brugen af industrikulturens kulturarv. Det er forandringer, der i øjeblikket sker i og omkring Aarhus Havn.

29.10.2014 | Arts

Nordisk mytologi trækker internationale forskere til Aarhus Universitet

Den 13. og 14. november afholder Aarhus Universitet en international konference om nordisk mytologi. Deltagerlisten vidner om, at det unikke oldnordiske materiale er et forskningsområde, der har stor international appel.

29.10.2014 | Navne

Lektor Jakob Ladegaard optaget som medlem af Young Academy of Europe (YAE)

Young Academy of Europe (YAE) er en sammenslutning af yngre europæiske topforskere fra alle videnskabelige områder. Jakob Ladegaard er medlem af akademiet i en 5-årig periode.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 25.11.2014

Aarhus Universitet