Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

01.04.2015 | Forskning

Ny undersøgelse viser: Vi vil hellere gruppens bedste frem for at træffe den bedste beslutning

Forskere fra Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet har i samarbejde med forskere fra University College London netop offentliggjort en ny undersøgelse om, hvordan vi mennesker træffer beslutninger sammen i grupper, og hvorfor vi ofte træffer dårlige gruppebeslutninger.

02.03.2015 | Arkæologi, Bevillinger

Mette Løvschal awarded DKK 2,6 million in grants

Within just two weeks IMC researcher Mette Løvschal was awarded not one but two postdoctoral grants worth a total of DKK 3,5 million. We talked to the happy IMC archeologist about the two projects and what the grants mean for her future plans.

26.02.2015 | Arts

Professor Rubina Raja modtager EliteForsk-pris

Fem af Danmarks dygtigste forskere modtager EliteForsk-prisen 2015 på 1,2 millioner kroner. Blandt dette års modtagere er professor (MSO) Rubina Raja.

25.02.2015 | Arts

SMART CITY-TÆNKETANK SKAL SÆTTE FOKUS PÅ FREMTIDENS BY

En ny tænketank skal styrke borgernes by i den digitale omstilling. Tænketanken er nedsat af minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen. erhvervsliv. Lektor Martin Brynskov fra Informationsvidenskab er udpeget som formand for tænketanken.

17.02.2015 | Priser

Filmpris for ”Best Documentary” til AU-antropolog

Ved Berlin Independent Film Festival er Christian Suhrs film ”Descending with Angels” blevet tildelt prisen for bedste dokumentar.

21.01.2015 | Uddannelse

Ny international bacheloruddannelse i Kognitionsvidenskab på Aarhus Universitet

Fra den 1. september 2015 er det muligt at tage en bacheloruddannelse i Kognitionsvidenskab på Aarhus Universitet. Det er en tværfaglig uddannelse, hvor de studerende får et unikt indblik i, hvordan den menneskelige bevidsthed og hjerne fungerer.

21.01.2015 | Arts

Martin Brynskov koordinator for nyt stort EU-projekt

OrganiCity er navnet på et nyt EU-projekt, der med 54 millioner kr. i ryggen skal sætte mennesket i centrum i udviklingen af fremtidens byer. I spidsen for projektet står lektor Martin Brynskov fra Informationsvidenskab.

08.01.2015 | Forskning

rethinkIMPACTS klar med første forskningsrapport om Aarhus 2017

Det er først i 2017, at Aarhus bliver europæisk kulturhovedstad, men rethinkIMPACTS 2017 er allerede nu i gang med forskning i projektet.

12.12.2014 | Priser

Dorthe Jørgensen får hædrende omtale for ”Den Skønne Tænkning”

I dag kårer Videnskab.dk årets danske forskningsresultat, og Dorthe Jørgensen modtager i den forbindelse hædrende omtale for sin teologiske doktorafhandling.

10.12.2014 | Arts, Videnudveksling

Selv små tiltag giver de mindste børn en bedre hverdag

En blidere vuggestuestart, øget nærvær i hverdagen og fleksibel brug af læreplaner var nogle af de emner, der var på dagsordenen ved en konference på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) den 3. december 2014. Her formidlede forskere, vuggestuepædagoger og dagplejere, hvad de har fået ud af at deltage i projektet Barnet i Centrum.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 01.04.2015

Aarhus Universitet