Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

12.12.2014 | Priser

Dorthe Jørgensen får hædrende omtale for ”Den Skønne Tænkning”

I dag kårer Videnskab.dk årets danske forskningsresultat, og Dorthe Jørgensen modtager i den forbindelse hædrende omtale for sin teologiske doktorafhandling.

10.12.2014 | Arts, Videnudveksling

Selv små tiltag giver de mindste børn en bedre hverdag

En blidere vuggestuestart, øget nærvær i hverdagen og fleksibel brug af læreplaner var nogle af de emner, der var på dagsordenen ved en konference på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) den 3. december 2014. Her formidlede forskere, vuggestuepædagoger og dagplejere, hvad de har fået ud af at deltage i projektet Barnet i Centrum.

03.12.2014 | Forskning

EU-domstolen til debat

Den 11. december er der debat om EU-domstolens magt. Hør historikeren Morten Rasmussen (KU), politologen Derek Beach (AU) tidligere EU-dommer Claus Gulmann og Europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt debattere EU-domstolens rolle og betydning for national og europæisk ret og politik.

01.12.2014 | Forskning

Tour de force i skolehistorie

Fredag d. 21. november blev fembindsværket Dansk Skolehistorie i 500 år præsenteret på en konference på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i Emdrup. Forskerne bag projektet fremlagde fem års intensivt arbejde efterfulgt af oplæg og debat ved en række af skolens historiske vidner.

25.11.2014 | Videnudveksling

Ny samarbejdsaftale med universitet på Sumatra

Aarhus Universitet har underskrevet en samarbejdsaftale med Syiah Kuala Universitetet i Aceh-provinsen i det nordligste Sumatra i Indonesien (UNSYIAH). Dermed hjælper Aarhus Universitet med genopbygningen i Aceh efter 2004-tsunamien

24.11.2014 | Forskning

Karina Lykke Grand belønnes for sin formidling af dansk guldalderkunst

På torsdag tildeles adjunkt Karina Lykke Grand i kunsthistorie, et legat af Ole Haslunds Kunstnerfond for sin nytænkende formidling af dansk guldalderkunst.

21.11.2014 | Priser

Professor Rubina Raja modtager Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje

Rubina Raja, professor mso. ved Institut for Kultur og Samfund, modtager Videnskabernes Selskabs Sølvmedalje og prislegat for sin fremragende forskning inden for klassisk arkæologi.

19.11.2014 | Forskning

Danske skoleelever blandt de bedste til it – men har meget at lære

Danske børn ligger i toppen i en ny international undersøgelse, der sammenligner skoleelevers computer- og informationskompetencer i mere end 20 lande. Men myten om børn som fødte superbrugere holder ikke. De danske elever er skrappe til det basale, men ikke alle børn har styr på computere eller har brugt dem siden de var små.

18.11.2014 | Forskning

Er det Harald Blåtands borg?

I september 2014 offentliggjorde arkæologer fra Danmarks Borgcenter og Aarhus Universitet fundet af en borg fra vikingetiden på Vallø Stifts marker vest for Køge. Det var det første fund af sin art i Danmark i mere end 60 år. Siden har arkæologerne ventet med spænding på resultaterne af de naturvidenskabelige dateringer af borgen. Nu er de første…

14.11.2014 | Forskning

Se forbi de blinkende lamper

Aarhus sætter rammen for, hvordan fremtidens byer kan udformes, når den internationale mediearkitektur holder topmøde i fire dage – og åbner dørene for publikum, der kan opleve bud på, hvordan forskning og arkitektur gør en forskel for samfundet på en række udstillinger.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 12.12.2014

Aarhus Universitet