Du er her: AU » Om AU » Arts » Aktuelt » Nyheder

18.05.2015 | Forskning

GRAND PRIX-EKSPERT: "JEG ER NOTORISK DÅRLIG TIL AT FORUDSIGE VINDERE"

Nedtællingen til den internationale finale i dette års Eurovision er i gang. Den 23. maj 2015 går det løs i Wien, og en af dem, der vil holde et vågent øje under finalen, er antropolog og europaforsker, Lisanne Wilken, fra Aarhus Universitet.

13.05.2015 | Forskning

AARHUS UNIVERSITET FEJRER INTERNETTET

Internet Week Denmark er en faglig festival, der fejrer internettet og den digitale økonomi. Ideen bag Internet Week Denmark stammer fra Smart Aarhus, der er et partnerskab mellem Aarhus Kommune og en række institutioner og virksomheder – herunder blandt andet Aarhus Universitet. Og igen i år støtter Aarhus Universitet op om arrangementet ved at…

27.04.2015 | Forskning

Markant stigning i antallet af buddhistiske grupper i Danmark

Buddhismen er en minoritetsreligion i Danmark, men antallet af grupper, der får det officielle blåstempel som godkendt trossamfund, er markant stigende. Det er en af konklusionerne i e-årbogen ”Religion i Danmark,” som Center for SamtidsReligion på Aarhus Universitet står bag.

20.04.2015 | Forskning

NYT FORSKNINGSNETVÆRK OM TELEMEDICIN

delsen på Aarhus Universitet har besluttet at sætte midler af til et nyt forskningsnetværk for telemedicin.

14.04.2015 | Videnudveksling

Fejringen af Reformationen skudt i gang

Den 31. oktober 2017 er det 500 år siden, at munken Martin Luther slog sine 95 teser op på kirkedøren i Wittenberg i Tyskland og indledte Reformationen. Men reformationsfejringen er allerede skudt i gang - også på Institut for Kultur og Samfund med et formidlingssite, der løbende opdateres med blogindlæg, ekspertlister og foredragstilbud.

01.04.2015 | Forskning

Ny undersøgelse viser: Vi vil hellere gruppens bedste frem for at træffe den bedste beslutning

Forskere fra Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet har i samarbejde med forskere fra University College London netop offentliggjort en ny undersøgelse om, hvordan vi mennesker træffer beslutninger sammen i grupper, og hvorfor vi ofte træffer dårlige gruppebeslutninger.

02.03.2015 | Arkæologi, Bevillinger

Mette Løvschal awarded DKK 2,6 million in grants

Within just two weeks IMC researcher Mette Løvschal was awarded not one but two postdoctoral grants worth a total of DKK 3,5 million. We talked to the happy IMC archeologist about the two projects and what the grants mean for her future plans.

26.02.2015 | Arts

Professor Rubina Raja modtager EliteForsk-pris

Fem af Danmarks dygtigste forskere modtager EliteForsk-prisen 2015 på 1,2 millioner kroner. Blandt dette års modtagere er professor (MSO) Rubina Raja.

25.02.2015 | Arts

SMART CITY-TÆNKETANK SKAL SÆTTE FOKUS PÅ FREMTIDENS BY

En ny tænketank skal styrke borgernes by i den digitale omstilling. Tænketanken er nedsat af minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen. erhvervsliv. Lektor Martin Brynskov fra Informationsvidenskab er udpeget som formand for tænketanken.

17.02.2015 | Priser

Filmpris for ”Best Documentary” til AU-antropolog

Ved Berlin Independent Film Festival er Christian Suhrs film ”Descending with Angels” blevet tildelt prisen for bedste dokumentar.

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 18.05.2015

Aarhus Universitet