Aarhus Universitets segl

Politisk danmarkshistorie set fra Slotsholmen

Professor Thorsten Borring Olesen i Snapstinget i forbindelse med lanceringen af første del af dobbeltudgivelsen "De danske ministerier 1972-1993".

Foto: Johanne Wium Olesen

To historikere, professor Thorsten Borring Olesen og lektor Niels Wium Olesen, var i Snapstinget for at overrække første eksemplar af bogen: Anker Jørgensen tid. Bogen er første del af en dobbeltudgivelse: De danske ministerier 1972-1993, som tager to af efterkrigstidens mest markante statsministerskikkelser, Anker Jørgensen, og Poul Schlüter, og deres regeringer under behandling.

Bogen om Poul Schlüter udkommer i foråret. Og den første bog om Anker Jørgensens tid er nu på gaden og giver et indblik i regeringsførelsen og det parlamentariske maskinrum i et tiår med tre udfordringer: EF-medlemsskabet, Jordskredsvalget 1973, der fordoblede antallet af partier i folketinget - og oliekriserne. 

Læs uddrag

 


Fakta

PFA har finansieret ny politisk forskning i bogserien "De danske ministerier". Serien er nået til bind 5. Det nye bind er i to dele - et om perioden 1972-1982, hvor Anker Jørgensen var regeringsleder, og et andet om perioden 1982-1993, hvor Poul Schlüter stod i spidsen for borgerlige koalitionsregeringer.


Thorsten Borring Olesen er professor på Institut for Kultur og Samfund. I 1999 blev han udpeget til Jean Monnet professor og leder af Jean Monnet Centret ved Aarhus Universitet. Udover Den Kolde Krig er han specialist i bl.a. den europæiske integrations historie og dansk udenrigs- og udviklingspolitiks historie.  

Niels Wium Olesen er lektor på Institut for Kultur og Samfund. Han er specialiseret i dansk og europæisk politisk historie og samfundshistorie, Anden Verdenskrigs historie i Europa, Besættelsestidens historie og Arbejderbevægelsens historie 1850-2010.