Aarhus University Seal

Bliv inspireret til at arbejde med assisteret fjernundervisning

Konference: Den 7. juni præsenterer forskere fra Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier sammen med lærere, pædagoger og konsulenter baggrunden og de overordnede resultater fra forskningsprojektet Forsøg med Assisteret Fjernundervisning i Folkeskolen (ASSIST), som har forløbet det sidste år.

“På konferencen vil vi gerne skabe et billede af, hvordan det kan se ud, når elever, lærere og pædagoger indgår i fjernlæringsfællesskaber. Den rapport, vi har udviklet på baggrund af vores erfaringer fra projektet, peger fremad”, fortæller Lektor ved Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, Klaus Thestrup, der sammen med udviklingskonsulent Pernille Risør Elving og videnskabelig assistent Tom Gislev har været tovholdere på ASSiST-projektet.

Dagen kommer hovedsageligt til at bestå af oplæg, workshops og liveinterviews, hvor lærere, pædagoger og konsulenter fra projektet får lov at dele deres erfaringer.

“De pædagoger og lærerer som har stået i frontlinjen og konkret arbejdet med at integrere assisteret fjernundervisning kommer til at stå for de fleste oplæg til konferencen”, fortæller Klaus Thestrup og fortsætter: “Det er deres stemmer og erfaringer som er vigtige”.

Elever i Horsens undervises fra Kenya

I ASSiST-projektet er der blevet arbejdet med at gøre den lille skole større ved blandt andet at åbne mindre skoler op for et globalt samarbejde og dermed understøtte en bredere kompetencedækning.

En af skolerne i projektet er Dagnæsskolen i Horsens, hvor undervisningen i engelsk på mellemtrinnet er sket i et fjernlæringsfællesskab mellem Dagnæsskolen i Horsens, Endelave Skole, Anholt Skole, Atuarfik Otto Frederiksen Skole på Grønland og en assisterende fjernunderviser fra Kenya samt en samarbejdspartner i Coop Kafferisteri i Kenya.

“Vi håber, at de bliver nysgerrige på hinandens særlige kultur og levevilkår. Kulturen i Danmark, Kenya og Grønland og samtidig kulturen i hhv. byskole, ø-skole og bygdeskole”, fortalte Lotte Brinkmann, der har været med til at planlægge og koordinere projektet, inden forskningsprojektet om assisteret fjernundervisning blev skudt i gang for snart et år siden. På konferencen fortæller hun om, hvordan projektet har forløbet og hvilke erfaringer hun tager med videre.

Konferencen finder sted torsdag d. 7. juni 2018 i Scandic Bygholm Park, Horsens. Du kan læse mere om konferencen og tilmelde dig her.

Læs mere: