Profil

Med over 500 forskere er Faculty of Arts på Aarhus Universitet et af Nordeuropas største fakulteter inden for forskning og uddannelse i kulturelle og samfundsmæssige forhold.

Fakultetet består af de tre institutter:

Vi forsker blandt andet i teologi, arkæologi, sprog, områdestudier, informationsvidenskab og uddannelsesvidenskab.

Vores campusser i Aarhus og København er kendt for deres levende studie- og læringsmiljøer. Fakultetet tilbyder i alt 34 bacheloruddannelser, 52 kandidatuddannelser samt masteruddannelser og tilvalgsfag. På flere uddannelser undervises der udelukkende på engelsk.

På Arts har vi et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund. Derfor samarbejder vi aktivt med andre universiteter over hele verden, og i Danmark har vi flere eksterne partnere såsom museer, kommuner og private virksomheder.

I 2016 blev fakultetets forskningsmiljø placeret som nr. 55 i verden på en rangliste udgivet af Times Higher Education. Faculty of Arts på Aarhus Universitet udgør dermed Danmarks stærkeste humanistiske forskningsmiljø.