Aarhus Universitets segl

Mathilde Vestergaard Meyer - Ny Ph.d. ved afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier

Mathilde starter d. 1. februar 2022 og skal arbejde med projektet: Playing to survive: comparative archaeological perspectives on the role of early-age innovation for societal adaptation during climatic crises.

Mit navn er Mathilde Vestergaard Meyer og fra d. 1. februar vil jeg officielt starte som PhD-studerende på 4+4 ordningen. Mit projekt hedder Playing to survive: comparative archaeological perspectives on the role of early-age innovation for societal adaptation during climatic crises og handler kort sagt om at undersøge børns rolle i kulturel overførsel og innovation under klimatiske kriser på tværs af fire case studies; Magdalenian-kulturen, Hamburg-kulturen, Thule-kulturen samt de norrøne bosættere på Grønland. Ud fra objekter tilskrevet børn fra disse kulturer vil jeg bruge kognigrammetri til at rekonstruere børnenes aktiviteter i de forskellige perioder, og forhåbentligt få nogle spændende resultater ud af dette.

Jeg startede på min bachelor i forhistorisk arkæologi i september 2016, hvor min interesse for børn og legetøj begyndte sammen med mit BA-projekt i 2018. Under kandidaten har jeg udvidet denne interesse og udforsket forskellige aspekter af denne, hvilket har ført mig frem til dette projekt.

Sammen med min kæreste og datter er jeg netop flyttet tilbage til Billund, hvor jeg er vokset op, men jeg vil være at finde ude på gården mindst tre gange om ugen, når restriktionerne tillader det. Jeg ser frem til at komme i gang og til at få min daglige gang på gården igen.