Aarhus Universitets segl

Netværksmøde - "Rekruttering"

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Onsdag 9. februar 2022,  kl. 09:30 - 15:00

Sted

Kulturhus Bunkeren, Oluf Palmes Alle 11, 8200 Aarhus N

Onsdag d. 9. februar kl. 9.30-15.00 afholder vi endnu engang netværksmøde i Kulturinitiativers sundhedsfremme. Denne gang i Kulturhus Bunkeren i Aarhus med temaet ‘Rekruttering’.

Program
09.30-09.40 
Velkommen (Frøberts Auditorium)
09.40-10.20 
”Kolding Kommunes ”Kultur i arbejde” – Fra projekt til drift”
 v./ Projektleder Britt Wendelboe Hansen, Teamleder i Jobcenter Kolding 
”Kultur i arbejde” er et 10 ugers forløb for langtidssygemeldte borgere. I projektperioden deltog ca. 110 borgere på 10 hold. Erfaringerne og resultaterne har været gode. Eksempelvis målt på deltagernes egen oplevelse af trivsel og lyst til at vende tilbage til arbejde. “Kultur i arbejde” er nu i drift som et samarbejde mellem Jobcenter Kolding og Museet Trapholt, Koldingbibliotekerne og Kolding kulturskole. 

Kaffe 

10.40-11.40 
”Rekruttering, motivation og det at møde mennesket, hvor det er” 
v./ Mentaltræner, Erik Østenkjær 
Hvordan sikrer vi deltagelse i de tiltag og tilbud vi udbyder? Oplægget sætter fokus på forholdet mellem borger og institution, og udfordrer tanken om at det er borgeren, der skal ”inddrages”. Hvis motivation er noget der kommer indefra, må vi møde det enkelte menneske, der hvor dét allerede er, fremfor at forsøge at ”inddrage” borgeren i systemet. På baggrund af årtiers arbejde med at skabe kultur- og mentalitetsforandringer i organisationer og med motivationsskabelse inden for sportspsykologi, indvier Erik Østenkjær os i forholdet mellem viljen, mental sundhed og det at blive mødt som menneske. 

 11.40-12.20 Kulturhusbunkeren introducerer til værksteder, rekruttering og samarbejde med jobcenteret. 

Frokost 

13.20-15.00 (inkl. kaffepause) 
1)     Plenumdebat om erfaringer med rekruttering.
2)     Præsentation og diskussion af skriftligt produkt fra netværket – manualen ”Fra enkeltindsatser til strategisk tænkning”   

OBS: Deltagelse er forbeholdt ansatte i medlemskommunerne* - inden for forvaltningsområderne kultur, sundhed, social og beskæftigelse - samt ansatte på Arts, AU og regionspsykiatrien, Region Midtjylland.

Skulle du have spørgsmål til netværket, er du meget velkommen til at kontakte koordinatorteamet på kultur.sund@au.dk 

*Holstebro, Herning, Skive, Silkeborg, Aarhus, Syddjurs, Horsens, Lemvig, Viborg, Randers, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande.