Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

show

Globale Studier

Jeremy Morris tiltræder som professor ved Afdeling for Globale Studier

Pr. 1. september tiltræder Jeremy Morris som professor ved Afdeling for Globale Studier.

Jeremy morris

Jeremy Morris er 1. september udnævnt til professor ved Afdeling for Globale Studier. Han er til dagligt tilknyttet Rusland- og Globale Studier og har et indgående kendskab til især Rusland, hvor han har boet og arbejdet. Hans forskningsekspertise ligger især inden for antropologi, sociologi samt område- og kulturstudier. Til daglig er han også forskningsprogramleder. Forskningsprogrammet tilknyttet Afdeling for Globale Studier tilbyder et tværvidenskabeligt forum for forskning i en række af verdens regioner, og søger at udvide vores forståelse af, hvordan begreber og praksisser er blevet forhandlet transnationalt og globalt fra det 19. århundrede til i dag.

I det kommende professorat afslutter han blandt andet et gruppeforskningsprojekt om social tillid, statsborgerinteraktioner og velfærdsstaten, der sammenligner Danmark, Rumænien og Rusland. Han arbejder også på et samarbejdsprojekt om borgeraktivisme i Rusland med en bog, der udkommer i 2022 udgivet af Indiana University Press. Endelig arbejder han på en enkeltforfattet bog om 'dagligdags' politisk økonomi, hvor han ”vender teleskopet” og ser på, hvordan almindelige mennesker gør en forskel for både politik og økonomi.

”Forskning i globale områdestudier – for eksempel om Rusland og Eurasien er vigtig, fordi den viser, at vores verden stadig er et mangfoldigt sted med samfund, der både ligner og adskiller sig fra vores eget. Især er Eurasien - som omfatter Rusland og det tidligere Sovjetunionen - ofte overset. At studere den tidligere 'den anden verden' kan imidlertid fortælle os meget om vores eget samfunds potentielle fremtid - herunder farerne ved populistisk og neoliberal politik, og hvad der sker, når vi eroderer velfærdsstaten. Det giver også ny viden, som vi ikke forventer, ligesom potentialet i græsrodsborgerbevægelser i autoritære sammenhænge, væksten i den digitale økonomi og AI og endda postkapitalistiske fremtider,” fortæller Jeremy Morris.

CV

Jeremy Morris er ph.d. i Russian Studies fra 2004. Inden Jeremy Morris kom til Aarhus Universitet arbejdede han på Birmingham University fra 2005 til 2016 og har tidligere undervist på universiteterne i Durham, Nottingham og Sussex. I Birmingham var han også direktør for et forskningscenter for Russiske, Europæiske og Eurasiske Studier

Yderligere information

Jeremy Morris, professor ved Rusland- og Globale studier
Mail: jmorris@cas.au.dk 
Fastnet: 87162532