Aarhus Universitets segl

Om Arts

Faculty of Arts er et af Nordeuropas væsentligste fakulteter for forskning og højere uddannelse inden for humaniora, teologi og pædagogik. Det er med sin bredde, som rækker fra it-fagligheder over klassiske humanistiske, teologiske og samfundsvidenskabelige discipliner til pædagogik og uddannelse, præget af stor spændvidde i videnskabelighed.

Vores campusser i Aarhus og København er kendt for deres levende studie- og læringsmiljøer. Fakultetet tilbyder i alt 36 bacheloruddannelser, 56 kandidatuddannelser samt masteruddannelser og tilvalgsfag.

Fakultetet er forpligtet på en bred forskningsformidling, forskningsbaseret rådgivning og på at åbne sin vidensbase til gavn for efter- og videreuddannelse over hele landet, og vi samarbejder aktivt med andre universiteter over hele verden og med kultur- og vidensinstitutioner, organisationer og virksomheder i både ind- og udland.

Fakultetet beskæftiger ca. 800 fuldtids videnskabelige medarbejdere og har ca. 9.500 bachelor- og kandidatstuderende. Dertil kommer ca. 1.000 studerende på efter- og videreuddannelse og ca. 300 ph.d.-studerende.

Arts blev oprettet i 2011, da det tidligere Humanistiske Fakultet, Teologiske Fakultet og Danmarks Pædagogiske Universitetsskole fusionerede. 

Fakultetet Arts huser tre institutter:

­