Aarhus Universitets logo
English
Lektor Rikke Toft Nørgård, DPU, Aarhus Universitet står i spidsen for et nystiftet konsortium på tværs af Europa. Forskningsinstitutioner, kulturorganisationer og kreative industrier skal udvikle nye modeller for ’kultur-industri-forsknings-samarbejder’ og nye formater for ’kunstnerisk og kulturel spiludvikling’ med unge europæiske kulturborgere. Projektet er støttet med en Horizon Europe Research & Innovation bevilling fra EU-kommissionen på i alt 22,87 mio. kroner.
Hvad er det gode liv for en autist? Det giver en række autistiske mennesker deres bud på i et nyt projekt, hvor forskere i samarbejde med en specialskole undersøger, hvordan autistiske rollemodeller kan hjælpe mennesker med autisme med at øge deres livskvalitet ved at skabe håb og tro på fremtiden.
Debatindlæg i Altinget af Johnny Laursen, dekan, Aarhus Universitet og Rasmus Antoft, dekan, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet:
Man fristes til at spørge, hvor reformkommissionen har sin viden om forholdene på universiteterne fra, da der er en risiko for, at kommissionens fremskrivninger er baseret på erfaringer helt tilbage fra 2014, skriver Johnny Laursen og Rasmus Antoft.
Den grønne omstilling står højt på dagsordenen blandt beslutningstagere i Det Blå Danmark. Det handler om brændstof og teknologi, men også om kultur, værdier og nye måder at organisere arbejdet på. Forskere fra DPU har som afslutning på et treårigt forskningssamarbejde med den maritime branche udarbejdet en guide med otte anbefalinger, der kan være med til at vende supertankeren og gøre branchen grøn.
Et nyt forskningsprojekt har undersøgt, hvordan børn af jæger-samlerfamilier har fremstillet og brugt legetøj til at lære om verdenen og de sociale spilleregler, der knyttede sig til samfundet.
Fakultetet Arts holder jævnligt case competitions for de studerende, og ved den seneste fik Maltfabrikken i Ebeltoft et forslag til et koncept, hvor man som besøgende kan komme og lave mad fra forskellige lande, mens ældreplejen i Syddjurs Kommune fik forslag til personliggørelse af deres digitale medicin-påmindelse.
Syv forskere fra Institut for Kultur og Samfund har modtaget støtte fra Carlsbergfondets pulje ’Efterårsopslag 2022’, som honorerer videnskabelige projekter på alle karrieretrin.
Hvilke elementer er det egentlig, der udgør pædagogisk og didaktisk kvalitet? Og hvordan kan vi måle og styrke kvaliteterne i vores dagtilbud og skoler og på lærer- og pædagoguddannelserne? Det undersøger vi nærmere i det nye nummer af Asterisk, hvor vi også kommer omkring det tværfaglige samarbejde i PPR.
I artiklerne uden for tema lærer vi en ny forældregeneration af minoritetsdanskere at kende og bliver klogere på, hvordan kunst og kultur fremmer børns leg og dannelse.
De er født af immigranter, men er vokset op og har gået i skole i Danmark. Nu er de selv blevet forældre, og deres engagement i deres børns skole- og fritidsliv vidner om, at de har et indgående kendskab til skolen og det danske samfund. Nyt forskningsprojekt dykker ned i, hvordan disse forældres egne erfaringer som minoritetsbørn i den danske skole får betydning for, hvilke skoler de vælger til deres børn, og hvordan de generelt navigerer i det moderne forældreskab.
Danmarks håndtering af coronakrisen havde konsekvenser for store grupper af sårbare danskere, som blev ramt på den mentale sundhed, gav udfordringer ved psykisk sygdom og ulige adgang til vigtig information. Det konkluderer en ny forskningsrapport fra Arts, der opfordrer til at inddrage borgere og et bredere felt af fagligheder ved fremtidige krisetilstande.
Side 1 af 55
Søger du en ekspert inden for kultur, kommunikation, medier, it, æstetik, religion, sprog, pædagogik eller uddannelsesforskning?