Aarhus Universitets logo
English
Vi er nødt til at tage shitstorme mere alvorligt og gøre noget for at afbøde deres skadelige virkninger. Ud over forskere og deres ledelser involverer det også politikere og medierne.
Med udbredelsen af kunstig intelligens står vi overfor både etiske udfordringer og nye muligheder. Ifølge Kristoffer Laigaard Nielbo, professor og centerleder ved Center for Humanities Computing, giver teknologien humanistisk forskning helt nye muligheder, hvor data i hidtil uset skala kan bruges…
I en typisk dansk 8. klasse er eleverne de sidste fem år blevet dårligere til at arbejde med IT, til at begå sig på nettet og til at løse arbejdsopgaver med digitale hjælpemidler. Det viser en stor international undersøgelse om teknologiforståelse, ICILS 2023, fra DPU, Aarhus Universitet.
DM har netop uddelt sin årlige Tutorpris, og årets vinder blev tutorerne på DPU’s bacheloruddannelse i uddannelsesvidenskab i Aarhus. Prisen er en anerkendelse af tutorernes arbejde med at give nye studerende en studiestart, der både er god, sjov og tryg.
I dag kan børn swipe på en skærm, før de lærer at kravle, og det digitale liv er en integreret del af hverdagen for de yngste generationer. Et nyt forskningsprojekt under ledelse af professor MSO Eva Gulløv fra DPU, Aarhus Universitet skal undersøge, hvordan digitaliseringen påvirker små børns liv…
På Struer Museum skal et nyt Nationalt Videncenter for Sonisk Kulturarv etableres i samarbejde med blandt andet Center for Sound Studies fra Aarhus Universitet. Ønsket er at gøre os bedre til at lytte til fortiden, og undersøge hvilken rolle lyd spiller i dag - og i fremtiden.
Psykisk skadede krigsveteraner finder arkæologiske fund – og veje til bedring. Ny forskning viser, at metaldetektor-arkæologi kan fremme mental sundhed, og en bestemt gruppe mennesker ser ud til at have særlig gavn af hobbyen: psykisk skadede krigsveteraner.
Et forskningsprojekt støttet af Arbejdsmiljøforskningsfonden konkluderer, at migranter i dansk landbrug står over for særlige arbejdsmiljø- og sikkerhedsudfordringer. Projektet har gennem antropologiske studier og interviews afdækket strukturelle og kommunikative barrierer, som både påvirker…
Danmarks Frie Forskningsfond har for nylig uddelt i alt 575 millioner kroner til fri forskning fordelt på 192 forskningsprojekter. Tre forskere fra Institut for Kommunikation og Kultur er blandt modtagerne med forskningsprojekter om robotter i hjemmet, overraskelsens kreative potentiale og kultur…
Fællessang har vist sig som et betydningsfuldt virkemiddel til at skabe sammenhold og modstandskraft under kriser. Derfor er sangfællesskab i krisetider også blevet genstand for stigende forskningsinteresse, hvilket det nystartede forskningsprojekt CRIES vidner om. I spidsen for projektet står…
Side 3 af 85
Søger du en ekspert inden for kultur, kommunikation, medier, religion, sprog eller pædagogik? Kontakt en pressemedarbejder.