Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

24.03.2020 | Arts

Ekspertens guide: Sådan faciliterer du et webinar

Du er sikkert før stødt på ordet “webinar”. Men hvad vil det egentlig sige at afholde et webinar, hvilke fordele giver det, og hvordan faciliterer du det som underviser? Vi har allieret os med udviklingskonsulent Tom Gislev Kjærsgaard, der gennemgår både de didaktiske og de tekniske sider af webinaret som undervisningsform.

Mistillid til videnskabelig ekspertise spredes via nettet og især via de sociale medier. Det ser vi også nu med COVID19 hvor andre former for ’rådgivning’ blomstrer ved siden af den videnskabeligt baserede og derved spreder misinformation. En ny forskergruppe på Aarhus Universitet skal undersøge hvordan mistillid til videnskaben opstår og spredes på nettet.(Foto:Obi Onyeador)

24.03.2020 | Forskning

Ny forskergruppe skal undersøge mistillid til videnskabelig ekspertise på nettet

Mistillid til videnskabelig ekspertise kan få vidtrækkende konsekvenser for folkesundheden. Vi har set en vaccinationsskepsis, der betød et mæslingeudbrud, og piger der ikke lod sig HPV-vaccinere. Nu står vi så over for COVID19, hvor den videnskabelige ekspertise igen skal stå distancen. Et nyt forskningsnetværk skal undersøge, hvordan mistillid…

24.03.2020 | Arts

AU Summer University: Lær at løse globale problemer bæredygtigt

På AU’s tilbud Summer University har du mulighed for at tage et fag i ‘Sustainable Entrepreneurship’ og arbejde innovativt og entreprenørielt med globale problemstillinger.

Foto: Ida Jensen AU Foto

23.03.2020 | Forskning

Historikere fra Aarhus Universitet med unikt online undervisningstilbud

Et kæmpe projekt, som forskere på Afdeling for Historie har arbejdet på i over to år, nærmer sig nu sin afslutning. Det betyder, at alle interesserede fra i dag kan tilgå et gratis og frit tilgængeligt online course i danmarkshistorien.

19.03.2020 | Bevillinger

How Democracies Cope with Covid19: A Data-Driven Approach - HOPE

As a direct result of the spread of the Corona virus and the acute health crisis in Denmark and the rest of the world, the Carlsberg Foundation grants DKK 25 million to a new Semper Ardens project to investigate behavior in both the public space and on social media.

17.03.2020 | Uddannelse

GUIDE: Sådan bruger du video i din undervisning

Aarhus Universitet har i disse dage midlertidigt lukket ned for alt fysisk undervisning. Som underviser har du dog stadig mange muligheder for at undervise dine studerende, blandt andet ved hjælp af video. Vi har samlet fire forslag til, hvordan du kan bruge video som en aktiv del af din undervisning online.

Miriam Yamil er uddannet i litteraturhistorie fra Arts AU, og flyttede efter studiet til Tønder for at arbejde som Digital litteraturformidler.

17.03.2020 | Studerende

Fra Aarhus til Tønder: flyt med din passion

Miriam Yamil tog springet fra Aarhus til Tønder for at arbejde som Digital litteraturformidler hos Tønder Kommunes biblioteker og kulturhuse. Vi har taget en snak med hende om, hvordan hun fik jobbet, at rykke fra Aarhus og hvad hun bidrager med som humanist.

10.03.2020 | Forskningspolitik

Podcast: ”Jeg er drevet af nysgerrigheden – og af at løse de store problemer i vores samfund."

Hør om Anja Bechmanns vej til professor-titlen i første afsnit af #DiversityAU-podcast.

09.03.2020 | Asterisk 93

En rigtig ung er på vej

Forventninger om fremtidsplaner og transitioner kan være med til ekskludere unge, skriver Jens Christian Nielsen i kommentaren.

09.03.2020 | Asterisk 93

At blive på sporet: Det hjælper at vide, hvor man er på vej hen

Et nyt forskningsprojekt giver viden om, hvilke processer, der fører til, at unge falder fra deres uddannelser.

Viser resultater 71 til 80 ud af 3599

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 71 til 36 ud af 36

Forrige 1 2 3 4