Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

16.11.2020 | Arts

Hæderspris til DPU-forsker

Professor Dorte Marie Søndergaard er blevet tildelt HN-prisen, der uddeles af Familien Hede Nielsens Fond. Prisen gives som en anerkendelse af Dorte Marie Søndergaards omfattende forskningsindsats om børn og unge.

Dr. Alex Mosely on Playfulness. (Screenshot from CHEF Talk: Leading Playfully).

15.11.2020 | CHEF

CHEF Talk: Leading Playfully

Dr. Alex Mosely, Head of Curriculum Enhancement, University of Leicester, UK, was the invited speaker at the CHEF Talk on October 27th on the topic ‘Leading Playfully’.

11.11.2020 | Arts

Ny dansk supercomputer skaber langt mere samfundsværdi

Supercomputere, som giver forskere og videnskabsfolk adgang til at lave beregninger og modeller, har hidtil været utilgængelige for de fleste. Nu sikrer et samarbejde med deltagelse af Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet, at supercomputere bliver tilgængelige for alle landets forskere.

(Robinson, 2020, s. 103)

11.11.2020 | Arts

Etnografi og entreprenørskab er nøgleord i ny pædagogisk model

Hvordan udvikles nye pædagogiske modeller til en verden, der er uforudsigelig og under konstant forandring? Ifølge lektor og forsker i entreprenørskabsundervisning, Sarah Robinson, kan koblingen mellem etnografi og entreprenørskab være nøglen til at klæde studerende på videregående uddannelser på til fremtiden.

06.11.2020 | Arts

Peter Bugge modtager tjekkisk pris

Hvert år uddeler det tjekkiske udenrigsministerium priser til personer, der har gjort en stor indsats for at promovere Tjekkiet internationalt. I år modtager Peter Bugge, lektor i centraleuropæiske studier på Aarhus Universitet og ekspert i Tjekkiet, en af priserne.

Foto Af Søren Kjeldgaard AU Foto

03.11.2020 | Forskning

Arts får flot placering på anerkendt rankingliste

Der findes en del internationalt anerkendte verdensranglister, der måler forskningsmiljøer overalt i verden. En af de mest toneangivende verdensranglister er THE - Times Higher Education World University Rankings, hvor Arts i år er gået 17 pladser frem.

02.11.2020 | Nyheder

NCUM indgår samarbejde om matematikvejledernetværk i gymnasiet

NCUM har tilknyttet Christina Cæsarsen og Mette Bendix Lomholdt som netværkskoordinatorer for det gymnasiale område.

02.11.2020 | Nyheder

NCUM og Danmarks Matematikvejleder Netværk har etableret et samarbejde

NCUM har indgået en samarbejdsaftale med DMN for 2021 om frikøb af tid til varetagelse af netværkets drift og kommunikation.

Vi elsker at blive skræmt af eksempelvis en god gyserfilm - så længe den skræmmer os lige tilpas, viser et nyt studie.

30.10.2020 | Arts

Nyt studie påviser sammenhæng mellem frygt og fornøjelse

Med et spøgelseshus som omdrejningspunkt har Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet belyst, hvordan gys og gru fornøjer os mest effektivt, når de rammer den rette balance af frygt og fysisk ophidselse.

29.10.2020 | Arts

Lyden må ikke overhøres i medieforskningen

Der er skyllet en lydbølge ind over det danske og internationale medielandskab de seneste år i form af podcasts, digitale lydbøger, lydaviser og sågar afslapnings- og helseapps. Derfor var der heller ingen tvivl hos juryen hos forlaget Samfundslitteratur, at vinderen af Lærebogsprisen 2020 skulle gå til lektor Iben Have fra Aarhus Universitet med…

Viser resultater 71 til 80 ud af 3775

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 71 til 28 ud af 28

Forrige 1 2 3