Aarhus Universitets logo
English
Med støtte fra Det Europæiske Forskningsråd vil lektor Kristian Tylén fra Arts undersøge, hvordan mennesket i forhistorien udviklede sin evne til at producere og forstå symboler som simple skrifttegn, visuelle mønstre og figurative billeder, der har lagt kimen til den måde, vi fungerer og…
Den 1. maj sætter Kasper Steenfeldt Tipsmark sig i direktørstolen på Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum
Lektor i teologi, Elisa Uusimäki, har fået tildelt den nordiske forskningspris Nils Klim-prisen, der gives til en ung forsker i Norden, som har begået fremragende forskning inden for sit felt.
Anne Marie Pahuus er blevet forlænget som prodekan for forskning på Arts for en ny 3-årig periode.
Vores forunderlige hjerne er stadig fyldt med mysterier og ubesvarede spørgsmål. Derfor leder forskere på hele Aarhus Universitet efter svar i og under hjernebarken. Nogle ser på proteiner og molekyler – andre på sprog og beslutninger. Vi satte tre forskere, som alle deltager på forårets…
Professor og viceinstitutleder Andreas Roepstorff er fra 1. april 2022 ansat som ny institutleder på Institut for Kultur og Samfund.
Sammen med internationale forskere har lektor på Arts, Nick Shepherd, kastet lys over, hvordan der er brug for at styrke den lokale forskning i kulturarv, hvis ikke klimaforandringer skal ødelægge uvurderlige steder og traditioner i verdens mere marginaliserede lande. Resultatet er netop blevet…
Med 20 millioner kroner fra TrygFonden går startskuddet til et unikt projekt, hvor danske kommuner og forskere fra Aarhus Universitet i forpligtende partnerskaber skal samarbejde om at implementere den evidensbaserede indsats 'Vi Lærer Sammen'. Det skal skabe vedvarende pædagogisk udvikling i danske…
Fri doktorleg i puderummet og børn der bader nøgne på legepladsen er alle utænkelige scenarier i dagens danske daginstitutioner. Sådan har det ikke altid været. Synet på barnets krop og seksualitet har ændret sig markant de sidste årtier. Ph.d. Else-Marie Buch Leander er den første i Danmark til at…
Unge lærer om seksualitet fra fiktionens verden, og derfor bør fantasien og forestillingsevnen være en fast bestanddel af seksualundervisningen, foreslår et nyt forskningsprojekt fra Arts. Det vil bryde tabuer og lære unge mennesker at kende de seksuelle grænser bedre, siger professor Henrik…
Side 35 af 90
Søger du en ekspert inden for kultur, kommunikation, medier, religion, sprog eller pædagogik? Kontakt en pressemedarbejder.