Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl
Historie og Klassiske Studier

Christian Thrue Djurslev - Ny postdoc ved afdeling for Historie og Klasisske Studier

Christian Thrue Djurslev skal med støtte fra Carlsbergfondet undersøge senantikkens bearbejdelse af den klassiske kulturkanon.

Jeg tog en matematisk studentereksamen på Virum Gymnasium, men var ikke interesseret i regneark, så jeg valgte at studere alt om antikken ved KU. Vandrelyst og en BA i Klassisk Græsk gav mig mod på mere. Det blev først til en MA i antik litteratur ved Exeter Universitet (2011-12) og dernæst en PhD i tidlig kristen litteratur (2012-16). Via Skype, email og et fremmøde til en eksamen i oldgræsk stil fuldførte jeg samtidig min kandidatuddannelse ved KU (2011-14). Fra det vilde sydvest gik turen nordpå til Skotlands skønne hovedstad og Edinburgh Universitet, hvor jeg underviste i antik historie.  

To år senere vender jeg hjem til Danmark for at starte en postdoc støttet af Carlsbergfondet. Kort fortalt undersøger projektet senantikkens bearbejdelse af den klassiske kulturkanon. Udgangspunktet er kristne litterære receptioner af østens monarker, såsom Kyros og Semiramis, og jeg skal påvise hvorledes forståelsen af monarkernes livshistorier byggede på samtidige tekster frem for den klassiske litteratur. Denne referenceramme mener jeg er et udtryk for en ny vidensæstetik, som opstod i senantikken og blev normgivende for den europæiske middelalder. Jeg ser frem til at udforske dette emne på IKS, primært hos Klassikerne og Teologerne, men alles ideer er velkomne.


Kontakt:

Christian Thrue Djurslev
Institut for Kultur og Samfund - Klassisk Filologi, fag
Jens Chr. Skous Vej 5
bygning 1461, 321
8000 Aarhus C

ctd@cas.au.dk