Aarhus Universitets segl

”Få som Jens har haft så stor indflydelse på dansk korsang”

Lektor i Musikvidenskab Jens Johansen modtager Kormusik-prisen 2022 i forbindelse med Aarhus Vocal Festival.

Lektor Jens Johansen modtog årets Kormusik-pris ved Aarhus Vocal Festival. Foto: Bodil Jerichau Nielsen

Kormusikprisen har til formål at hædre de komponister og arrangører, der aktivt gør en indsats for at berige den danske korverden med ny musik. Det er der vist heller ingen tvivl om, lektor i Musikvidenskab Jens Johansen lever op til. ”Få som Jens Johansen har haft så stor indflydelse på dansk korsang” skriver de i en pressemeddelelse for Danske Korledere. Formand for Danske Korledere, Niels Græsholm giver, ud over prisen, følgende ord med på vejen:

”Jens mestrer den rytmiske/ populærmusikkens mange undergenrer og spænder meget vidt i sit satstekniske arbejde. og det dækker alt fra Leonard Cohen, Stevie Wonder, Sting til de hjemlige Tina Dickow, Steffen Brandt m.m.fl. – få nævnt, ingen glemt.
Vi taler ikke kun om en komponist, men også en arrangør, dirigent, organisator, lærer, musiker og et fantastisk menneske. En person der har inspireret utallige unge sangere og spirende dirigenter og arrangører - ikke kun i Danmark men over hele verden. En person der har sat den populærmusikalske kormusik på den globale scene med sit ensemble på højeste internationale niveau.”

Det må siges at være sød musik for den snart 70-årige kordirigent: 

”Jeg kunne ikke ønske mig en større anerkendelse af mit arbejde for kormusikken gennem et langt liv. Jeg er meget taknemmelig for denne fornemme pris.”

Med prisen følger 20.000 kr.