Aarhus Universitets segl

Kræfterne samles for at styrke dansk forskning i dagtilbud og skole

Med Nationalt Center for Skoleforskning skal der bygges bro mellem DPU, Aarhus Universitet og VIA UC. Samtidig skal samarbejdet styrkes med de lærere, pædagoger og ledere, der arbejder med børns læring i praksis. Det er nogle af de ambitioner for centeret, der blev præsenteret ved åbningsseminaret den 18. august 2016.

Præsentation af Nationalt Center for Skoleforskning ved centerleder Lars Qvortrup
Institutleder Claus Holm, DPU, og forskningschef, VIA UC, Andreas Rasch-Christensen byder velkommen til åbningsseminaret
Reception i foyeren på AIAS (Aarhus Institute of Advanced Studies)

Med forskningsmidler fra Aarhus Universitet og VIA University College skal Nationalt Center for Skoleforskning være en krumtap i arbejdet med at styrke den danske uddannelsesforskning. Forskningen skal ifølge centerleder Lars Qvortrup, DPU, være til gavn for lærere, pædagoger og ledere i Danmark:

”Børns trivsel, udvikling og læring skal følges, fra de starter, til de slutter i folkeskolen. Derfor skal vi understøtte og berige den pædagogiske praksis. Det skal vi gøre ved at koordinere forskningen i Danmark og huse projekter, der baseres på dataindsamling og analyse. Den internationale forskning skal inddrages for at forbedre forholdene i Danmark, og danske forskere skal bidrage til international forskning,” lød nogle af visionerne fra centerleder Lars Qvortrup, DPU, Aarhus Universitet, ved åbningsseminaret 18. august 2016 i et fyldt auditorie på Aarhus Universitet.

Gensidig inspiration

Centeret er åbent for nye samarbejder med andre aktører, som professionshøjskoler og andre universiteter, omkring udvikling af dagtilbud og skoler. Centeret skal dermed være en platform for gensidig inspiration:

”Pædagoger, lærere og ledere skal kunne henvende sig til os og bruge vores viden baseret på forskningen. Vi skal koordinere og samarbejde for at samle nogle kræfter, generere projekter – og for at dele viden og forskellige formidlingsformer,” fortalte Andreas Rasch-Christensen, forskningschef, VIA University College

Se åbningsseminaret:

Centeret som projekthotel

De første projekter er blevet tilknyttet Nationalt Center for Skoleforskning og følgende tre projekter blev præsenteret til åbningsseminaret:

 

Information om Nationalt Center for Skoleforskning:

Læs interview med centerleder Lars Qvortrup, DPU

Yderligere oplysninger:

Professor og centerleder Lars Qvortrup, M: 2784 4005, E: lq@edu.au.dk

Forskningschef Andreas Rasch-Christensen, Tlf. 87551712 og E: ar@via.dk

Institutleder Claus Holm, DPU, Aarhus Universitet, M. 2688 5600 og E: clho@edu.au.dk