Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

20.05.2020 | Arts

Millioner i forskningsstøtte til projekter på Arts

Danmarks Frie Forskningsfond har uddelt sin støtte for 2020. Næsten halvdelen af årets bevillinger inden for Kultur og Kommunikation er blevet givet til forskere ved Arts.

19.05.2020 | Arkæologi

The logics of enclosure: deep‐time trajectories in the spread of land tenure boundaries in late prehistoric northern Europe

Mette Løvschal publishes article with the prestigious journal JRAI

15.05.2020 | Klassiske studier

Dansk nylatinsk litteratur: digitalisering af Danmarks latinsksprogede kulturarv fra perioden 1482-1600

Projektet vil med en nyudviklet OCR-teknik digitalisere den del af den danske latinsksprogede litteratur, der blev trykt mellem 1482-1600, og efterfølgende gøre teksterne tilgængelige via Det Kongelige Bibliotekt og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL). Det har hidtil ikke været muligt at OCR-scanne tidlige trykte bøger med de…

14.05.2020 | Medarbejdere

Gode råd til online eksamen

Eksamen står for døren og langt de fleste mundtlige eksaminer er omlagt til at skulle foregå online. Det er en uvant situation for både dig og dine studerende, men som underviser er der meget, du kan gøre, for at skabe gode rammer og gøre oplevelsen behagelig. Vi gengiver her en række råd.

Foto: Colourbox

13.05.2020 | Grundskole

Skoleelever tøver med at tage ordet, når der er fremmedsprog på skemaet

Selvom mundtlighed spiller en central rolle i fremmedsprogsundervisningen i Danmark, holder eleverne ofte igen med at tage ordet og kaste sig ud i klassesamtaler på engelsk, tysk eller fransk. Den nye forskningsoversigt i DPU og NCS’ e-bogsserie ’Pædagogisk indblik’ belyser hvorfor og giver samtidig en række bud på, hvordan de mundtlige…

13.05.2020 | Arts

VELUX-støtte til corona-forskningsprojekter ved Arts

Hvordan påvirker COVID-19-epidemien samfund, familier og hverdagsliv i Danmark? VELUX fonden har givet støtte til to nye forskningsprojekter ved Arts, der kaster lys over familielivet og det digitale børneliv under corona.

DUNK 2019

12.05.2020 | Workshop

CUDiM på DUN Konferencen 2020: Det kan du opleve

Dette års DUN Konference inviterer til spændende oplæg og faglige diskussioner om underviserens rolle nu og i fremtiden. Her du bl.a. høre om aktuelle emner som underviserens rolle i online undervisningssituationer.

Søren Kjeldgaard AU Foto

11.05.2020 | Teologi

Teologi i Aarhus styrkes med tre nye professor-udnævnelser

Indenfor Etik og Religionsfilosofi tiltræder Claudia Welz som professor. Indenfor Dogmatik tiltræder Anders-Christian Jacobsen som professor, og Bo Kristian Holm som professor MSO (med særlige opgaver).

Christina Fabricius Lolck, 29 år, arbejder som HR Operations Manager hos Conversio.

11.05.2020 | Studerende

Husk at vis din passion, drive og lyst til at lære, når du søger job ved SMV'er

Christina Fabricius Lolck gik målrettet efter et job indenfor HR, hvilket ledte hende til SMV'en Conversio. I dag har hun titlen HR Operations Manager og det daglige ansvar for at lede den taktiske, operationelle og strategiske HR-indsats for SMV'ens 33 medarbejdere. Bliv klogere på HR-arbejde i en SMV, og læs om hvordan Christina bruger sine…

11.05.2020 | Administrative forhold

Informationer om tiltag på DPU, Aarhus Universitet ifm. corona-virus

Arrangementer på DPU er udsat, undervisningsaktiviteter med fysisk fremmøde er midlertidigt indstillet og medarbejdere arbejder hjemmefra foreløbigt ind til og med 8. juni. Studerende og medarbejdere kan finde den seneste information fra universitetet på AU’s corona-hjemmeside her.

Viser resultater 41 til 50 ud af 3599

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 41 til 36 ud af 36

Forrige 1 2 3 4