21.06.2021 | Forskning

”Vi skal have succeshistorierne frem”

Jan Ifversen er ny forperson for erhvervsudvalget på Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Institut. Læs her om baggrunden for det nye erhvervsudvalg, og hvilke mål erhvervsudvalget har for sit arbejde.

17.06.2021 | Filosofi og Idéhistorie

Watch this year's Sløk lecture online

Sløk lecture 2021: Is Humane War Ethical? Leo Tolstoy's Lifelong Skepticism by Samuel Moyn (Yale) is now available online.

Photo: Heide W. Nørgaard, by permission of the National Museum, Copenhagen.

17.06.2021 | Arkæologi

Bronze Age Scandinavia's trading networks for copper settled: Crossing the North Sea before crossing the Alps!

500 years after the full implementation of copper technology in Scandinavia, the trade that brought the much needed copper to Denmark and southern Sweden also expanded across the Alps. At this time, Bronze Age Scandinavians already traded frequently in central Europe and across the North Sea.

16.06.2021 | Arts

’Lær for Livet’ giver anbragte unge mod på ungdomsuddannelse

Anbragte børn og unge hører til blandt de mest udsatte, og de klarer sig dårligere end deres jævnaldrende i skolen. Et mindretal af dem består folkeskolens afgangseksamen efter 9. klasse og kommer videre i uddannelsessystemet, men rigtig mange får et voksenliv uden for arbejdsmarkedet og i sidste ende som førtidspensionister. Men læringsprogrammet…