14.08.2020 | Forskning

Førsteårsdidaktik i et blended learning-format

På det første studieår, hvor alting er nyt, er god undervisning om muligt endnu vigtigere end ellers. I år bliver undervisningen for de nye studerende på Aarhus Universitet dog anderledes, da formatet bliver delvist online. Men det gør ikke førsteårsdidaktikken mindre relevant.

07.08.2020 | Forskning

Hvordan ser fremtiden ud for sociale robotter?

Med COVID-19 pandemien står dette spørgsmål endnu mere centralt og vil i forbindelse med en stor, international online-konference blive belyst ud fra mange forskellige perspektiver. Konferencen finder sted fra den 18.-21.august.

03.08.2020 | Socialpædagogik

Mentorordninger kan udvikle sig fra lektiehjælp til voksenven

Både skolefagligt og socialt kan mentorordninger spille en vigtig rolle i forhold til at støtte udsatte børns udvikling. Men det skal være længerevarende forløb, hvor der er tid til at skabe en bæredygtig relation, ligesom der skal være mulighed for løbende at tilpasse ordningen til børnenes skiftende behov. Det påpeges i ny rapport fra DPU,…

03.08.2020 | Arkæologi

Podcast: Jernalderkrige.

Podcast med Mette Løvschal og Rasmus Birch Iversen om forbindelsen mellem grænser og vold, om krig og voldslandskaber i jernalderen.