Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Værk om dansk skolehistorie indstillet til årets forskningsresultat

Det roste fembindsværk 'Dansk skolehistorie: Hverdag, vilkår og visioner gennem 500 år’ redigeret af professor MSO Ning de Coninck-Smith fra DPU, Aarhus Universitet og lektor Charlotte Appel fra Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet er indstillet til endnu en pris.

09.03.2016 | Maj Juni

Begejstringen over fembindsværket ”Dansk skolehistorie – Hverdag, vilkår og visioner gennem 500 år” er til at tage og føle på. Nu er værket også indstillet til at blive årets forskningsresultat, en titel og pris, der uddeles af internetmagasinet videnskab.dk.

”Det afgørende nye ved forskningen er, at det er skolen set nedefra, fra hverdagens perspektiv. Der lægges vægt på skolens mangfoldighed og dens mange aktører under samfundsmæssige forandringer og skolepolitiske initiativer, interesser og uenigheder fra senmidddelalderen helt frem til 2014. Det demonstreres også, hvordan skolens udvikling hænger tæt sammen med barndommens historie. Værket er et betydningsfuldt bidrag til den altid højaktuelle uddannelsesdebat,” lyder det blandt andet i begrundelsen fra videnskab.dk

Siden det sidste bind i serien udkom i 2015 og trak skoleudviklingen helt frem til vor tid, er værket blevet udmærket med prisindstillinger. Senest modtog redaktørerne af værket, professor MSO Ning de Coninck-Smith fra DPU, Aarhus Universitet og lektor Charlotte Appel fra Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, H.O. Lange-Prisen. Den uddeles hvert år af Det Kongelige Bibliotek og tildeles for en fremragende formidlingsindsats af forskning inden for de humanistiske eller samfundsvidenskabelige fag. ’Dansk skolehistorie’ er samtidig nomineret til årets historiske bog af Dansk Historisk Fællesråd.

Prisen for Årets Forskningsresultatet uddeles af Videnskab.dk, der er et online videnskabsmagasin.

Videnskab.dk har nomineret 10 danske forskningsprojekter, og derefter ladet det være op til brugerne at stemme på det mest interessante projekt.

Afstemningen slutter 28. marts, og vinderen udpeges 25. april.

DELTAG I AFSTEMNINGEN PÅ VIDENSKAB.DK

SE DE ANDRE NOMINEREDE FORSKNINGSRESULTATER FRA AARHUS UNIVERSITET

LÆS MERE OM DANSK SKOLEHISTORIE: HVERDAG, VILKÅR OG VISIONER GENNEM 500 ÅR

Priser, Forskning