Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

08.12.2020 | Arts

Ny rapport giver indblik i de religiøse forandringer, pandemien har forårsaget

En forskergruppe ved Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet giver i en ny rapport indsigt i religionsgruppers håndtering af den krise, pandemien har forårsaget. Forskergruppen har fokuseret på religionsgrupper i Aarhus og konkluderer blandt andet, at den religiøse praksis og kerneritualerne står mere centralt i en krisetid.

08.12.2020 | Arts

Markant tilbagegang for danske elevers matematikkundskaber

Danske elevers gennemsnitlige færdigheder i matematik er blevet ringere, de er blevet mindre glade for faget, og betydningen af negativ social arv er ikke blevet mindre siden 2015. Det viser den internationale undersøgelse TIMSS 2019, der netop er blevet offentliggjort af DPU, Aarhus Universitet. Forskere advarer om et alvorligt dannelsestab, hvis…

04.12.2020 | Asterisk 96

Kommentar: Trøst – som greb og begreb

Pædagogikken slås hele tiden med den omstændighed, at ’den verden, vi tænker i, ikke er den samme som den verden, vi lever i’. Det bliver aldrig så tydeligt som i studiet af trøst.

04.12.2020 | Asterisk 96

Spot på ny forskning: Digitalisering er også en pædagogisk opgave

Digitale medier er blevet en integreret del af hverdagen i mange dagtilbud, og pædagogerne bruger medierne reflekteret og med omhu.

04.12.2020 | Asterisk 96

Styret af smitte

Coronakrisen har gjort os håndsky. Vi vasker og spritter hænder som aldrig før og har sendt håndtrykket til tælling på historiens mødding af kasserede hilseformer.

To antropologer fra Aarhus Universitet på besøg hos en vestjysk kvægbesætning i forbindelse med forskningsprojektet GoInGlobal.

04.12.2020 | Arts

Forskningsprojekt hjælper vestjysk kommune med international tilflytning

Antropologer fra Aarhus Universitet har i fire måneder været bosat i Ringkøbing-Skjern Kommune for at undersøge, hvordan man forankrer udenlandsk arbejdskraft i kommunen. Projektets studier og anbefalinger er netop offentliggjort.

04.12.2020 | Asterisk 96

De unge har masser af samfundssind!

Hensynet til andre samfundsborgere ligger de unge meget på sinde – også i en coronatid. Sådan lyder det fra to forskere, der i denne artikel kommer med en karakteristik af en generation, der gør op med individualismen.

04.12.2020 | Asterisk 96

Ledelse i en coronatid: Lederen skal have blik for sine selvledende medarbejdere

Coronakrisen rammer skævt – også på arbejdspladsen. Pandemien har sat spot på medarbejdernes forskellige vilkår. Samtidig er der opstået nye måder at løse opgaverne på – ikke mindst inden for pædagogik og uddannelse.

04.12.2020 | Asterisk 96

Dagtilbud i en coronatid: Undtagelsestilstand skabte mere nærvær

Den nye – men midlertidige – organisering i dagtilbud ved genåbningen i foråret 2020 betød blandt andet mindre børnegrupper. Det gav øget trivsel og tryghed hos børnene, og det satte gang i en positiv pædagogisk udvikling. Det viser en ny DPU-undersøgelse.

Viser resultater 31 til 40 ud af 3775

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 31 til 28 ud af 28

Forrige 1 2 3