Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

18.05.2021 | Forskning

Millionbevilling til tre forskere fra IKK

Hanne Bruun, Kasper Schiølin og Ulla Kallenbach har hver modtaget en millionbevilling fra Danmark Frie Forskningsforbund til deres forskning inden for medier, teknologi og kunst.

17.05.2021 | Forskning

Millionbevillling til projekt om infrastrukturer og transregionale forbindelser i det Indiske Ocean

Lektor Uwe Skoda modtager millionbevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til projekt om infrastrukturer og transregionale forbindelser i Det Indiske Ocean.

Jacob Lund.

12.05.2021 | Arts

Nyt forskningsprojekt sætter lup på samtidskunstens praksisser

Et nyt forskningsprojekt vil over de næste fire år undersøge, hvordan samtidskunstens praksisser og værker fungerer som kunst i forhold til den samfundsvirkelighed, de virker i. Novo Nordisk Fonden har støttet projektet med en millionbevilling.

10.05.2021 | CHEF

Research for impact: Integrating research and societal impact in the humanities PhD

Presentation of the project framework by Dr Søren S.E. Bengtsen, on the PhD course ‘Empiriværkstedet’ on April 22, 2021.

07.05.2021 | Forskning

Millionbevilling til forskere fra Arts fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF)

Hvert forår giver Danmarks Frie Forskningsfond støtte til nogle af de mest lovende og originale ideer på tværs af videnskabelige miljøer. I år har Arts fået tildelt seks millionbevillinger.

03.05.2021 | Asterisk

Nyt Asterisk: Længe leve familien!

Velkommen til det nye Asterisk. Magasinet fra DPU, Aarhus Universitet formidler stadig forskning om pædagogik og uddannelse. Men vi har sagt farvel til papiret og gjort magasinet digitalt. I det nye nummer retter vi blikket mod den moderne familie. Hvad består den af? Og hvor er den på vej hen?

02.05.2021 | Familie, opdragelse, hverdagsliv

Længe leve familien

Artikel fra Asterisk 97: Kernefamilien synes at bestå som ideal, men som realitet er den truet. Den brydes op igen og igen, men vi genopbygger den i nye konstellationer. Hvilke konsekvenser har det for børnene, der pludselig bliver del af nye sammensatte familier? Og kan vi indrette vores samfund smartere, så det understøtter familiers…

02.05.2021 | Familie, opdragelse, hverdagsliv

Familieliv på andres betingelser

Familien blev fejlagtigt dømt ude, da børnene kom i institution og forældrene på arbejdsmarkedet. Nu er den tilbage, men familielivet er i mellemtiden blevet afhængigt af, hvad der sker uden for familien – i daginstitutioner, skoler og fritidstilbud. Hvis vi vil forstå, hvad der sker i familierne i dag, er vi derfor nødt til at kigge rundt om…

02.05.2021 | Trivsel og omsorg

Kommentar om skolegenåbning: Socialt og mentalt reparationsarbejde bør rydde skemaet

Når danske elever i 5.-9. klasse i disse uger vender tilbage til skolen, har mange af dem mistet modet. Her i genåbningsfasen bør skolerne derfor fokusere på trivsel og rydde skemaet for at give plads til socialt og mentalt reparationsarbejde. Sådan lyder en af anbefalingerne fra professor MSO ved DPU, Aarhus Universitet, Karen Wistoft, der har…

02.05.2021 | Familie, opdragelse, hverdagsliv

Kvinden er blevet huskoordinator – også

Leder: I Familien Danmark A/S er kvinden både arbejdende husmor og huskoordinator. Ansvar og arbejde er lig med dobbeltjob. Det kalder på nye familie- og lighedsløsninger mellem kønnene.

Viser resultater 31 til 40 ud af 3877

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

man 08 aug
09:00-17:00 | On campus and on-line
Tenth Conference of the International Association of Manichaean Studies (2022)
Moved to Aug. 2022
tir 16 aug
10:00-17:00 | Aarhus University
ROM20
The Nordic Romanist Conference

Viser resultater 31 til 32 ud af 32

Forrige 1 2 3 4