Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

04.05.2020 | Forskning

Professor i Idéhistorie udgiver Danmarks første bog om Corona-krisen

Mikkel Thorup er professor i idéhistorie og er netop udkommet med den første danske bogudgivelse om Corona-pandemien.

28.04.2020 | Arts

Guide: Sådan skaber du gode rammer for online vejledning

Eksamen nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør eksamensvejledning. For mange undervisere betyder det, at de skal vejlede online for første gang. Vi har allieret os med Søren Bengtsen, der giver en række gode råd til at skabe de rigtige rammer for vejledningen online.

Sølvsmykke fra vikingetiden. Foto: Flemming Fabriciussen

28.04.2020 | Forskning

Dansk amatørarkæologi skal være internationalt forbillede

40.000 nye metaldetektorfund står danske amatørarkæologer bag - alene det seneste år. Dermed udgør de danske amatørarkæologer en meget vigtig brik i forståelsen af Danmarks historie, men nu skal succesfortællingen bredes ud internationalt med hjælp fra arkæolog Andres Dobat på Aarhus Universitet.

28.04.2020 | Forskning

4 forskere: Det ved vi om nødundervisning under coronakrisen

En forskergruppe fra Aarhus og Syddansk Universitet med professor Lars Qvortrup i spidsen har undersøgt elevernes læring, trivsel og sociale relationer under karantænen. Skolelukningen går ud over elevernes sociale trivsel, og en femtedel føler sig ensomme, viser nogle af de vigtigste resultater.

27.04.2020 | Forskning

Studerende skal hjælpe virksomheder fra Ringkøbing-Skjern

Det hele kunne godt have været aflyst, men Corona-krisen får ikke de studerende til at kaste håndklædet i ringen. I stedet for at afvikle årets Case Competition, som de plejer, har de valgt at fastholde, men alligevel ændre konceptet, så alt nu foregår online. Til stor glæde for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Foto: AU Kommunikation

27.04.2020 | Fællesadministration

AU tager første skridt i internationalt samarbejde om at styrke transferable skills

Som del af et strategisk partnerskab har Aarhus Universitet sammen med fem andre universiteter nu gennemført første fase af projektet InnovEd4TS, der sætter fokus på studerendes tilegnelse af transferable skills. Projektet er bl.a. med til at understøtte Aarhus Universitets eget arbejde med innovation af undervisning.

Sådan ser årets Case Competition ud. Når man ikke kan mødes fysisk, må man tænke kreativt. IVK-studerende dyster i disse dage om tre priser - First Price, WTF-Award og Publikumsprisen.

27.04.2020 | Arts

Studerende skal hjælpe virksomheder fra Ringkøbing-Skjern

Det hele kunne godt have været aflyst, men Corona-krisen får ikke de studerende til at kaste håndklædet i ringen. I stedet for at afvikle årets Case Competition, som de plejer, har de valgt at fastholde, men alligevel ændre konceptet, så alt nu foregår online. Til stor glæde for Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

21.04.2020 | Presseklip

Lone Svinth, lektor og vicecenterleder i NCS, deltog som ekspert i DRs Tæt PÅ

I forbindelse med genåbning af skoler og daginstitutioner deltog Lone Svinth, NCS i DRs tema TÆT PÅ den. 13. april sammen med Andreas Rasch-Christensen, VIA. Du kan læse spørgsmålene og eksperternes svar her.

21.04.2020 | Arts

Arts-underviser: Sådan strukturerer jeg undervisning i min nye hverdag

I en periode, hvor arbejdet for langt de fleste undervisere er rykket hjem, opstår en række nye udfordringer: Hvordan tilrettelægger man fx sin undervisning sideløbende med familieliv og husholdning? Anette Vandsø, der underviser på Æstetik og kultur, kommer her med sit bud.

Anne Vonebjerg, 27, arbejder til dagligt i Mind-Move sammen med små 20 kolleger. Her har hun fokus på integration og pædagogik. Anne er uddannet i Religionsvidenskab på Aarhus Universitet.

17.04.2020 | Studerende

»Som humanister skal vi tænke ud i hjørnerne af boksen«

Anne Vonebjerg arbejder til dagligt i Mind-Move, hvor der er fuld fokus på integration og pædagogik. Med sin uddannelse i Religionsvidenskab hjælper Anne blandt andet til kulturel såvel som menneskelig forståelse. Læs mere om hverdagen i en SMV og bliv klogere på hvordan Anne bidrager som humanist.

Viser resultater 51 til 60 ud af 3599

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 51 til 36 ud af 36

Forrige 1 2 3 4