Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

01.12.2020 | Forskning

Samarbejde mellem DPU og professionshøjskoler i 8 nye praksisnære ph.d.-projekter om skolen

Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning har bevilget godt 30 mio. kr. til 12 ph.d.-forskningsprojekter, der med praksisnær forskning i undervisning skal styrke læreruddannelsen og folkeskolen. 8 af projekterne er et samarbejde imellem DPU, Aarhus Universitet og professionshøjskolerne KP, VIA og UCN.

27.11.2020 | Arts

8 nye ph.d.-projekter skal styrke læreruddannelsen og folkeskolen

Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning har givet 30,1 mio. kr. til 12 ph.d.-forskningsprojekter, hvoraf de 8 er et samarbejde imellem DPU, Aarhus Universitet og professionshøjskolerne KP, VIA og UCN.

27.11.2020 | Priser

CHEF members receive the Sapere Aude research grant

Two members of Centre for Higher Education Futures (CHEF) have received the Sapere Aude research grant: CHEF Co-Director Associate Professor Søren Smedegaard Bengtsen and CHEF Member and Research Programme Director Associate Professor Katja Brøgger. Both researchers are based at Danish School of Education (DPU), Aarhus University.

26.11.2020 | Bevillinger

To DPU-forskere får Sapere Aude-bevillinger for 12 mio. kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond

To DPU-forskere er blandt de syv forskere fra Aarhus Universitet, der netop er udnævnt til Sapere Aude-forskningsledere med en samlet bevilling på ca. 43 mio. kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond i ryggen. DPU-lektor Katja Brøgger skal lede et forskningsprojekt om ny-nationalisme inden for universitetspolitik, mens DPU-lektor Søren Smedegaard…

Foto af Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond

20.11.2020 | Forskning

Drevet af en trang til at udforske

Tom Brughmans har studeret romersk økonomihistorie de sidste ti år og kan med en Sapere Aude-bevilling i ryggen bidrage til en helt ny forståelse af, hvordan Romerrigets massivt integrerede økonomi udviklede sig gennem flere århundreder.

20.11.2020 | Nyheder

Folkeskolen.dk: Pris for diplomprojekt om professionelle læringsfællesskaber i matematikundervisningen

Som ét af de tre bedste bachelor-projekter på læreruddannelsen har Louise Mejlholm fået en pris for sit diplomprojekt om PLF i matematikundervisningen.

19.11.2020 | CHEF

The ethical and playful university

A conversation between Research Professor Neil Selwyn and Associate Professor Rikke Toft Nørgård.

Danske kulturhuse er vigtige for et levende demokrati, påpeger et nyt studie.

19.11.2020 | Arts

Nyt studie peger på kulturhuse som demokratiske arenaer

Med afsæt i en omfattende spørgeskemaundersøgelse har forskere fra Arts kortlagt, hvordan borgere i høj grad har indflydelse på aktiviteterne og driften i landets kulturhuse. Husene giver mulighed for, at brugerne selv kan sætte initiativer i værk – fra koncerter og udstillinger til debatter og borgermøder.

19.11.2020 | Arts

Tag forskning i ørerne

På Arts har en del forskere taget podcast til sig og formidler bredt om deres forskning. Er du nysgerrig, og ønsker du at blive klogere på den nordiske model, Irsk kultur og politik, eller elevtrivsel i gymnasiet, så læs eller lyt med.

18.11.2020 | Arts

Danmark lancerer kandidatur som vært for filosofisk verdenskongres

Hvert år den tredje torsdag i november fejrer UNESCO verdensfilosofidagen for at understrege filosofiens betydning for udviklingen af den menneskelige tanke. Aarhus Universitet og Dansk Filosofisk Selskab lancerer på dagen i år sit kandidatur som vært for den filosofiske verdenskongres 2028. Værtskabet vil trække tusindvis af internationale gæster…

Viser resultater 61 til 70 ud af 3775

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 61 til 28 ud af 28

Forrige 1 2 3