Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

29.10.2020 | Bevillinger

CollaboLearn: Playful Learning for Life

New grant from the Velux Foundation to Langagerskolen and the Interacting Minds Centre

29.10.2020 | Medarbejdere

Kickstart dialogen i din undervisning: Online icebreakers

En ny undersøgelse viser, at studerende på Aarhus Universitet betragter god interaktion som essentiel for god online undervisning. Men hvordan sørger man som underviser for at facilitere en god dialog online? Vi kommer her med vores bud på online icebreakers, der kan løfte stemningen i det online rum.

De studerende på masteruddannelsen i it er meget erfarne it-medarbejdere. I gennemsnit har de 16 års erhvervserfaring, inden de starter på uddannelsen. 
På masteruddannelsen i it kommer 68 procent af de studerende fra den private sektor og hovedsageligt fra Jylland. 14 procent af de studerende kommer fra Sjælland.
På masteruddannelsen i it kobles viden på højt teoretisk niveau med de studerendes erhvervsmæssige praksis.

29.10.2020 | It, datalogi og matematik

Master i it vinder europæisk pris for at styrke landets it-kompetencer

Mere end 1800 personer fra en bred vifte af brancher har læst på masteruddannelsen i it. Formålet med uddannelsen er at sikre flere it-professionelle opdaterede kompetencer – en indsats, der nu har fået en fornem anerkendelse i form af Informatics Europe Best Practices in Education Award 2020

28.10.2020 | Forskning

Bliv klogere på ledelse og vinderkultur

Kasper Helligsøe er aktuel i en ny podcast-serie, som omhandler hans ph.d.-projekt. Et projekt, hvor han på andet år følger virksomheden Systematic i Aarhus og et af Danmarks bedste håndboldhold, Bjerringbro-Silkeborg, med henblik på at kunne bidrage med forskningsbaseret viden om vinderkultur.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

28.10.2020 | Videregående uddannelse

God faglig og personlig relation til vejleder er afgørende for studerendes udbytte af specialevejledningen

De sidste 20 års uddannelsespolitiske reformer og organisatoriske ændringer på universiteterne har sat specialevejledningen på de videregående uddannelser under pres. Den nye forskningsoversigt i DPU og NCS’ e-bogsserie ’Pædagogisk indblik’ sætter fokus på vilkår og rammer for specialevejledning på de videregående uddannelser og gennemgår de…

27.10.2020 | Arts

Gymnasieelevers uddannelsesplaner blev ikke ændret af corona-pandemien

Corona-nedlukningen af samfundet skabte bekymring blandt de ældste gymnasieelever for deres afsluttende eksamener. Men den førte ikke til, at de ændrede deres uddannelsesvalg eller besluttede at droppe sabbatåret efter gymnasiet. Derimod havde forældrenes uddannelsesniveau stor betydning for de unges planer efter gymnasiet. Det viser en ny…

26.10.2020 | Videnudveksling

DPU/NCS er vært for den kommende internationale Food Studies konference i oktober 2021

Konferencens titel er: ”Making sense from taste: quality, context and community”

Ovenfor: Christine Dimke er uddannet fra Nordisk, og hun arbejder i dag ved DermaSpace og Maul Biler. Foto: Christine Dimke. Nedenfor: Andreas Bjerre Lunkeit er uddannet fra Medievidenskab, han arbejder i dag hos Nilas3D i Horsens. Foto: Andreas Bjerre Lunkeit.

23.10.2020 | Uddannelse

AiE – matchmaker for dig som nyuddannet

Hvordan får man akademiker til at rime på erhvervsliv? Det spørgsmål stiller mange humanister unægtelig sig selv en gang eller to i løbet af deres studietid. Og med god grund. For især humaniorauddannelserne har i de seneste år været omdrejningspunkt for en del kritik i medierne, hvor ’manglende praktisk erfaring’ og ’arbejdsløshed’ har ekkoet…

AU foto Ida Jensen

19.10.2020 | Medarbejdere

Understøt de studerendes etablerede studiegrupper i Zoom

En ny tilføjelse i Zoom gør det muligt let at understøtte de studerendes etablerede studiegrupper online. Nu kan deltagerne selv vælge det grupperum, de vil deltage i, hvilket også åbner for en række andre pædagogiske tiltag.

Viser resultater 81 til 90 ud af 3775

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 81 til 28 ud af 28

Forrige 1 2 3