Aarhus Universitets logo
English
Danmarkshistorien.dk har været et fyrtårn for forskningsbaseret historieformidling under Afdeling for Historie og Klassiske Studier siden sitets etablering i 2009. Fremover vil det blive drevet og udviklet af Danmarks største site for forskningsformidling, Lex – Danmarks nationalleksikon. Det vil…
Søren Bro Pold og Peter Bakker har med forskningsprojekter om henholdsvis generativ AI og kreolsk sprog modtaget forskningsbevillinger på knap 6,2 millioner kroner hver fra Danmarks Frie Forskningsfond.
Christian Vium, lektor i antropologi, modtager millionbevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) til at undersøge unges liv i afrikanske storbyer.
Frankrig godkendte sidste år en lov, der tillader brug af AI-understøttet kameraovervågning under De Olympiske Lege i Paris i 2024. Det er det første EU-land, der godkender overvågning baseret på kunstig intelligens. Professor og leder af DATALAB på Aarhus Universitet, Anja Bechmann, kommenterer her…
Johanne Krog Nedergård er ph.d. i kognitionsvidenskab og modtager en af Aarhus Universitets Forskningsfonds talentpriser
Trivsel og mistrivsel blandt skoleelever er et af tidens helt store spørgsmål, men hvad siger forskningen om trivsel og trivselsfremme i skolen? En ny forskningsoversigt fra DPU i e-bogsserien ’Pædagogisk indblik’ giver en indføring i både dansk og international trivselsforskning. Den anbefaler, at…
Drenge og piger skal mødes med passende høje forventninger i skolen, og den pædagogiske praksis for at fremme ligestilling skal styrkes. Det er nogle af anbefalingerne fra den ekspertgruppe, der har undersøgt betydningen af køn for faglig udvikling, læring og trivsel i dagtilbud, folkeskole og…
Det nye nummer af Asterisk – DPU’s digitale magasin – går i dybden med den professionelle dømmekraft. Hvad er det for en størrelse? Hvad betyder det egentlig, når vi taler om frihed i skolen? Bliver de professionelle i skolerne fri til eller fri fra noget? Og hvordan kommer professionel dømmekraft…
Forskere fra DATALAB – Center for Digital Social Research har videreudviklet en model til at kunne forudsige seks primære følelser og deres aftryk på sociale medier. Håbet er, at det kan bidrage til bedre krisemonitorering og hjælpe faktatjekkere i fremtiden.
Modeller spiller en central rolle, når gymnasieelever undervises i naturfag, teknologi og matematik. Men der er stor forskel på, hvordan begrebet bruges i de enkelte fag, og det forvirrer både elever og lærere. I et nyt forskningsprojekt skal forskere fra DPU sammen med Københavns Universitet skabe…
Side 13 af 90
Søger du en ekspert inden for kultur, kommunikation, medier, religion, sprog eller pædagogik? Kontakt en pressemedarbejder.