Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

02.03.2020 | Arts

Video: Arbejd med digitale kompetencer i gymnasiet

Få et hurtigt indblik i digitale kompetencer fra gymnasieprojektet DiDaK. I en række videoer giver forskningsleder Christian Dalsgaard en introduktion til digitale kompetencer, og gymnasielærere fra forskellige fagligheder giver eksempler på, hvordan de har anvendt digitale kompetencer i deres undervisning.

02.03.2020 | Arts

Informationsteknologi kan åbne for naturoplevelser hos børn

Børn kommer mindre ud end tidligere generationer, men informationsteknologi kan være en vej til at få børn og unge ud i naturen og styrke både læring og sanseoplevelser. Det påpeges i en ny rapport fra forskningsprojektet ”Naturlig teknik”.

28.02.2020 | Arts

Ph.d.-studerende ved Arts får EliteForsk-rejsestipendie

Nis Langer Primdahl, der er ph.d.-studerende ved DPU, er en af modtagerne af årets EliteForsk-rejsestipendier. Han forsker i brugen af kontemplative praksisser som mindfulness, meditation og yoga i skolesammenhænge.

26.02.2020 | Forskning

Alken Enge: Historisk massemord i Østjylland involverede køller og økser

Hundredvis af mænd og børn blev nedslagtet efter et blodigt opgør i Østjylland for over 2.000 år siden. Lokalsamfundet var traumatiseret i generationer, indikerer analyser.

Jette Kofoed, lektor, DPU, Aarhus Universitet. Foto: Anne-Li Engström.

24.02.2020 | Navne

Jette Kofoed nyt medlem af det norske Granskingsutvalget

Jette Kofoed, lektor på DPU, Aarhus Universitet er blevet udnævnt som nyt medlem af det norske Granskingsutvalget, der svarer til Nævnet for Videnskabelig Uredelighed.

20.02.2020 | Globale Studier

Jonathan Nilas Puntervold - New PhD at the Department of Global Studies

Jonathan will be working on the project:" If the shoe fits: The Japanese Rejection of Western Grammatical Theory in the early 20th century".

Foto fra venstre: Paul Farver, Lukas Gavril Gnaur og Valur Zophoníasson

20.02.2020 | Erhverv

6 studerende i praktik i egen virksomhed

I efteråret 2019 valgte 6 studerende at gå i praktik i egen virksomhed hos AU Incubator (tidligere Studentervæksthus Aarhus). Det kunne lade sig gøre pga. et nyt tæt samarbejde mellem AU Incubator og Afdeling for Digital design & Informationsvidenskab

19.02.2020 | Forskning

Konflikt i en af Danmarks mest kendte moskeer

Lene Kühle, professor MSO ved Afdeling for Religionsvidenskab på Aarhus Universitet, har i forbindelse med tilblivelsen af sin seneste bog om Danmarks moskeer, fået aktindsigt i en omfattende sag, som kan betyde, at den bedst finansierede moske i Danmarkshistorien, meget vel kan ske at måtte dreje nøglen om.

Louise Levi Verge, 28 år, arbejder som Senior Influencer Marketing Advisor hos Bloggers Delight i Aarhus.

18.02.2020 | Videnudveksling

Få indblik i humanistens SMV-hverdag

Louise Levi Verge arbejder som Senior Influencer Marketing Advisor hos Bloggers Delight i Aarhus. Der har hun arbejdet siden studierne i Medievidenskab blev afsluttet i 2017, og til dagligt er hun en af 32 medarbejdere. Vi har mødt Louise til en snak om hvordan hun gik fra studieliv til arbejdsliv og hvordan hverdagen i en SMV ser ud.

Foto: Rock Art Research Institute

17.02.2020 | Forskning

Ældgamle indgraveringer i sten bringer os et skridt tættere på stenaldermennesket

En forskergruppe ledet af lektor i kognitionsvidenskab, Kristian Tylén, har kombineret ældgamle arkæologiske fund med moderne kognitionsvidenskab. Studiet er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift PNAS.

Viser resultater 91 til 100 ud af 3599

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Arrangementer

Viser resultater 91 til 36 ud af 36

Forrige 1 2 3 4